Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
06
října

FXF zahájení + vernisáž: tělo společnosti, nestabilní ř

Fotograf 07 o.s.

zpět na výpis akcí
 

Cílem desátého ročníku Fotograf Festivalu je poskytnout prostor druhému ve smyslu protějšku ve vizuální kultuře.

Začátek:06. 10. 20
Konec:07. 11. 20
Cena:Zdarma
Čas:18:00 - 23:00
Kategorie: kultura|galerie, vizuální umění zábava| poznání| lifestyle|
FOTOGRAF FESTIVAL 2020: Nerovný terén
Tělo společnosti, nestabilní řád – nestabilní tělo, řád společnosti
EN below 
Přes veškerou fascinaci propletenýma rukama na dvojitých expozicích Jolany Havelkové pociťujeme nutkání překrývající se kontury hřbetů rukou oddělit a představovat si je jako jasně rozlišené části těla. Co nám taková reakce napovídá o našem vztahu k druhému? V práci Konstellationen Tiny Bara stojí každá osoba sama za sebe. Fotografka Heji Shin zachycuje okamžik, ve kterém se od sebe dvě těla oddělují. Její práce zobrazují moment příchodu na svět, kdy se ještě fialově zbarvená hlava dítěte poprvé objeví a postupně se stane někým novým, druhým, pro nás podivným na pohled. Miloš Šejn se ve svých pracích vrací k vlastnímu tělu. Ve sportovních fotografiích Zdeňka Lhotáka z roku 1986 je nabouráván ideál pevné tělesné struktury. Současné práce Andrease Schulze se zabývají strukturami, ve kterých těla jako taková již neexistují. Dominance vyříznutého obrazu se objevuje i v pracích Dirka Braekmana. Ve dvojité projekci umělkyně Yvon Chabrowski se postavy ve stejnokroji tlačí proti sobě, z jednoho filmového políčka do druhého. Zdá se však, že není úniku.
Vernisáž: út 6.10. v 15 - 21 hodin
I my jsme v nepředvídatelném terénu museli reagovat. Vernisáž zahajující výstavy potrvá od 15 do 21 hodin, k dispozici bude vždy někdo z festivalového týmu. Prosím, používejte roušky a dezinfekci. Na místě bude moci současně být 10 lidí.
//
The opening of the opening exhibition will last from 3 pm to 9PM, someone from the festival team will always be available. Please, wear face masks, use disinfection and stay safe. There can be only 10 people in the gallery in one moment.dezinfekce a na místě bude moci současně být 10 lidí.
Lístky na zahájení jsou zdarma k dostání na goout.cz:
https://goout.net/.../slavnostni-zahajeni+vernisaz.../agoh/
Fotograf Gallery
7.10. - 7.11. 2020
Jungmannova 7, Praha 1
http://fotografgallery.cz
Vystavující: Jolana Havelková, Zdeněk Lhoták, Andreas Schulze, Dirk Braekman, Miloš Šejn, Heji Shin, Tina Bara, Yvon Chabrowski
Kurátorky: Stephanie Kiwitt, Anna Voswinckel, Tereza Rudolf
https://fotografestival.cz
≠≠≠
FOTOGRAF FESTIVAL 2020: UNEVEN GROUND
social body, fluid order – fluid body, social order
Despite the fascination of the intertwined hands, in Jolana Havelková’s double exposure one simultaneously feels the urge to separate the overlapping contours of the backs of the hands from one another and to conceive them as distinct body parts. What does this reaction say about our relationship to the Other? In Tina Bara’s Konstellationen [Constellations] it’s every person for her or himself. Heji Shin photographs the exact moment when two bodies are separated. She conveys the instant of birth in which the baby’s purple coloured head emerges and becomes something distinct, the Other, the sight of which is strange to us. In his works Miloš Šejn returns to his own body. In Zdeněk Lhoták’s sports photography from 1986 the ideal of a stable structure of interactive bodies is disturbed. In his contemporary works Andreas Schulze refers to structures in which bodies as such no longer exist. This dominance of the cutout-like image also plays a role in Dirk Braekman’s work. In Yvon Chabrowski’s double projection uniformly dressed individuals push from one image field into the next and against each other. There seems to be no escape.
Opening: Thursday, 6 October: 3 - 9PM
The opening of the opening exhibition will last from 3PM to 9PM, someone from the festival team will always be available. Please, wear face masks, use disinfection and stay safe. There can be only 10 people in the gallery in one moment.
Tickets for the opening can be purchased at goout.cz. Admission is free: https://goout.net/.../slavnostni-zahajeni+vernisaz.../agoh/
Fotograf Gallery
7.10. - 7.11. 2020
Jungmannova 7, Prague 1
http://fotografgallery.cz
Artists: Jolana Havelková, Zdeněk Lhoták, Andreas Schulze, Dirk Braekman, Miloš Šejn, Heji Shin, Tina Bara, Yvon Chabrowski
Curators: Stephanie Kiwitt, Anna Voswinckel, Tereza Rudolf
https://fotografestival.cz 
Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: