Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
07
října

Noc literatury 2020

Česká centra

zpět na výpis akcí
 

Další ročník čtení na veřejných místech. Čtení probíhá od 18 do 23 hodin na 20 místech ve Vršovicích a Královských Vinohradech.

Datum:07. 10. 20
Cena:Zdarma
Čas:18:00 - 23:00
Kategorie: kultura| zábava| lifestyle|

Na všech místech se čte vždy současně, a to v 15 minutových intervalech. Za jednu hodinu se tedy čte na každém místě jedna ukázka dvakrát a vymění se dvě skupiny diváků. Vzhledem k současné situací je možné, že dojde k prodloužení intervalu mezi jednotlivými čteními, vše bude včas oznámeno. Diváky prosíme, aby při všech čteních používali roušky.

Diváci si sami podle mapky volí místa a čtení, která navštíví. Mapka bude také k dispozici online ke stažení.

Vstup na všechna čtení je zdarma!
-----

Noc literatury organizují Česká centra ve spolupráci s EUNIC (Sdružením národních kulturních institutů zemí EU), zahraničními zastupitelskými úřady a nakladatelstvím Labyrint. Cílem Noci literatury je zvýšit zájem veřejnosti o současnou evropskou literaturu a její myšlenkové a tvůrčí proudy. Poukazuje také na důležitost multilingualismu a význam překladů z velkých i menších jazyků. Projekt se pravidelně koná v předvečer knižního festival Svět knihy a i v tomto roce měli diváci možnost setkat se během Noci literatury osobně s některými z autorů, kteří na Svět knihy přijeli.

Projekt organizují Česká centra od roku 2006. Před sedmi lety se k němu připojil také Svaz knihovníků a informačních pracovníků (SKIP) a počet měst, která se do projektu zapojují, každoročně stoupá letos jich bylo více než 60 po celé České republice.

Noci literatury se účastní i řada evropských i mimoevropských měst. Projekt se postupně rozrůstá a stává se kulturní akcí s mezinárodním přesahem.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: