Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
21
září

Zábavné odpoledne pro děti i dospělé 2020

Život dětem

zpět na výpis akcí
 

Na jejich zahájení celorepublikové sbírky se sejdeme na Zábavném odpoledni a na tradičním koncertu, který je pro všechny návštěvníky zdarma!

Datum:21. 09. 20
Cena:Zdarma
Čas:12:00 - 16:30
Kategorie: kultura|koncerty, hudba, zábava| zábava - ostatní, pro děti| Zábava

Zveme vás na start naší tradiční celorepublikové sbírky, podzimních Srdíčkových dnů, které budou trvat v týdnu od 21. 9. po celé České republice. Na jejich zahájení se sejdeme na Zábavném odpoledni a na tradičním koncertu, který je pro všechny návštěvníky zdarma!

Budete moci vidět a vyfotit se s celou řadou známých a oblíbených umělců, kteří Vám fotografii i podepíší a hned si ji budete moci odnést. Můžete se těšit na tyto osobnosti: Vlasta Korec, Josef Melen, Míša Dolinová, Sabina Křováková, Pavel a Monika Trávníčkovi, Leona Machálková, Monika Absolonová, Kateřina Brožová, Standa Hložek, Petra Černocká, Hanka Křížková, Heidi Janků, Otakar Brousek ml., Petra Špindlerová, Petr Kolář, Radim Schwab, Marián Vojtko, Roberto Caporali, Hanja Navarová a Jára Vaculík, Slezákovci Trio, Hynek Tomm, Karolínka Čížková a Beat Sisters.

Pro děti je připraveno speciální vystoupení a fotografování se Sněhurkou a Klaunem Ferdou. Specialisté od Dr. Očka zdarma vyšetří vašim dětem zrak. Lékaři z Vinohradské nemocnice Vám zdarma vyšetří znaménka a pihy. A odborníci z PROMEDICA PRAHA všem zájemcům změří cukr v krvi. A čeká vás skvělé občerstvení.

Zábavné odpoledne startuje podzimní Srdíčkové dny, díky kterým se snažíme najít pomoc dětem, kterým po celý rok pomáháme. Potřebují rehabilitační a zdravotní pomůcky, invalidní vozíčky, zdravotní kočárky, zdravotnický materiál, speciální výživu, rehabilitační pobyty a plno dalšího k usnadnění jejich nezbytné celodenní péče a co vše jejich zdravotní stav vyžaduje. Jako je například malinkatá Viktorka, která žije jenom se svou maminkou. Ta své holčičce dává velkou lásku, kterou si moc zaslouží. V jejích šesti letech jí z vyšetření na neurologii odeslali do motolské nemocnice v Praze, kde se dozvěděli velmi krutou diagnózu, spinální muskulární atrofii I. typu. Při této nemoci postupně odcházejí všechny svaly a malé děťátko postupně vypadá jako hadrová panenka. Nakonec selžou plíce i srdce a přichází konec.

Když se toto dozvěděla maminka Viktorky, nevěřila, že se toto stalo právě jí. O této nemoci nikdy neslyšela a ani netušila, jak může Viktorce pomoci. Od té doby se začala o svou holčičku nesmírně bát, sledovala jí ve dne v noci a užívá si s ní každý den, protože nikdo neví, jak dlouho mezi námi bude. S myšlenkou, že ji Viktorka navždy opustí, se nikdy nesmířila a začala všemožně s nemocí bojovat. Na internetu objevila belgickou studii na nový lék “Spinrazu” a měla štěstí. Viktorka byla do studie zařazena, obě odjely do Belgie, kde Viktorka dostala zdarma čtyři aplikace drahé Spinrazy. A už teď je možné vidět velké pokroky - Viktorka udrží hlavičku a i trochu své tělíčko.

Maminka doufá, že s každou další dávkou Spinrazy, kterou je třeba podávat třikrát ročně, se bude Viktorčin stav zlepšovat. S Viktorkou pravidelně rehabilituje a shání pro ni nejrůznější pomůcky, které jsou poměrně drahé. Sama je Viktorce pořídit nemůže, protože o ni pečuje celý den, a tak potřebuje pomoc od nás ostatních. Společně určitě vybereme dostatek financí, abychom jí a dalším dětem mohli zajistit jak důležité pomůcky, tak nákladné rehabilitace, které je posouvají vždy kupředu jak fyzicky, tak psychicky.

Společně můžeme Viktorce a dalším dětem pomoci. Děkujeme všem milým lidem, kteří si od našich dobrovolníků drobné předměty zakoupí.

Život dětem
Tel:
Náměstí Míru
Praha 2, 12000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: