Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Na unikátní širokoúhlé projekci se tentokrát představí „jen“ 25 projektů ovšem ve větší míře detailu, než je u výstav ze série „Praha zítra?“ obvyklé.

Začátek:23. 09. 20
Konec:12. 09. 21
Cena:Zdarma
Čas:09:00 - 21:00
Kategorie: zábava| poznání|po praze, památky, ostatní

Expozice je součástí pravidelného výstavního cyklu „Praha zítra?“, v rámci něhož představujeme veřejnosti stavební projekty, které, pokud budou realizovány, výrazným způsobem promění tvář Prahy v následujících letech. V případě aktuální výstavy je tato definice více než výstižná, neboť jsme se tentokrát zaměřili na takové projekty, které mají k budoucí proměně Prahy obzvláště přispět.

Na unikátní širokoúhlé projekci CAMPu se tentokrát představí „jen“ 25 projektů ovšem ve větší míře detailu, než je u výstav ze série „Praha zítra?“ obvyklé. Projekty jsme pro účel expozice rozdělili do pěti kategorií, které představují záměry v různých částech města a různých velikostí, ovšem vždy s ohledem na význam daného projektu v rámci celoměstské strategie. Místo obvyklých karet jednotlivých projektů najdou návštěvníci v sále podrobné katalogy každé z pěti kategorií. Při výběru projektů a během následné tvorby doprovodných textů jsme vycházeli z koncepčních a strategických dokumentů hl. m. Prahy – na většině z nich spolupracoval, příp. je sám vytvořil Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy (např. Územně analytické podklady hl. m. Prahy, Strategický plán hl. m. Prahy, Metropolitní plán, Plán udržitelné mobility a další).

Projekty, které na aktuální výstavě představujeme, jsou v drtivé většině investicí města, a tak o jejich realizaci budou rozhodovat volení zástupci veřejnosti. Proto v dramaturgii výstavy věnujeme prostor pražským politikům – členům Rady hl. m. Prahy, kteří v krátkých videorozhovorech vyjadřují svůj pohled na to, kudy vede cesta Prahy k úspěšné a prosperující budoucnosti. K pomyslnému dialogu s naším kurátorským výběrem pražských priorit pak zveme všechny návštěvníky výstavy, kteří budou mít během prohlídky expozice možnost sestavit si žebříček pražských top projektů podle vlastního výběru.

Výstavu najdete také v panelové podobě na Mariánském náměstí před budovou Magistrátu hlavního města Prahy, kam se dostanete ze stanice Staroměstská (metro: A; tram: 2, 17, 18) nebo můžete přijet přímo na stanici Mariánské náměstí (bus: 194).

Výstavu pořádá hlavní město Praha ve spolupráci s IPR Praha.

CAMP – Centrum archi...
Tel: 770 141 547
Vyšehradská 51
Praha 2, 128 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: