Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
08
dubna

Práce se sny, jóga & tantra - online rozhovor

Jemný svět

zpět na výpis akcí
 

On-line rozhovor o práci se sny, józe a tantře, na který Vás tímto zveme, spolu povedou Lukáš Karas a Petr Smil.

Datum:08. 04. 20
Cena:Zdarma
Čas:18:30 - 20:30
Kategorie: sport| jóga poznání|ostatní,

Sny jsou královskou cestou k duši.
Vydat se na cestu k duši znamená vykročit vstříc nevědomí a osobnímu růstu.
Nejen, že nám sny ukazují naše momentální psychické rozpoložení, ale také promlouvají mytologickým jazykem, alegorickými obrazy, aby skrze jinotajný příběh poukázaly na vývojové tendence duše.

Psychický růst C. G. Jung nazýval individuací, a jak se tento významný švýcarský psycholog domníval, lze jej odhalit dlouhodobým pozorováním snů.

Kam tento indviduační proces vede? Jung učil, že individuace vrcholí v psychické celosti, tedy v plném uskutečnění lidského potenciálu.

On-line rozhovor, na který Vás tímto zveme, spolu povedou Lukáš Karas a Petr Smil.

LUKÁŠ KARAS:
Ve snaze porozumět fascinujícímu procesu duševního růstu se Lukáš Karas dlouhodobě zajímá o mytologii, hlubinnou psychologii, mimořádné stavy vědomí, umění a pohádky. Ve svých přednáškách využívá poznatky z těchto různorodých oblastí, aby se pokusil předložit mapu vnitřní skutečnosti.
Avšak nejčastěji, ve snaze osvětlit duševní obsahy, pracoval s vlastními sny. A právě skrze úsilí porozumět vlastním snům, dospěl k závěru, že práce se sny, může být tou nejrychlejší cestou k duševnímu rozvoji.
Lukáš Karas Vám v přednášce představí teoretické i praktické základy pro práci se sny. Naučíme se, jak rozpoznat základní kategorie snů a jak je vykládat. Dále se podíváme na to, jak pracovat se snem v imaginaci, jak se pracuje se sny v mini-konstelaci, jak integrovat stínové kvality a rozpoznat archetypový obsah a využít jej v procesu seberozvoje.

PETR SMIL:
Zajímají mě praktické přístupové cesty vedoucí k objevování naší celistvosti s ohledem na jedinečnost každé lidské existence, potenciál hlubokého uvolnění do přítomnosti, radost z objevování sebe sama a světa nejen kolem nás, ale i toho vnitřního.
Kromě jógy a souvisejících nauk, které vzkvétaly především na indickém subkontinentu – zejména tantrický šivaismus a hathajóga, neduální védanta, tibetský tantrický buddhismus atd. – mě zajímají zvláště ty směry, které pracují s člověkem v jeho komplexnosti, tj. zahrnují i tělo a hmotnou rovinu. Inspirativní jsou pro mě techniky a filosofie taoismu, západní hermetická tradice, ale i myšlenky a poznatky soudobé psychologie (Jung) či přirozená spiritualita přírodních národů.
K práci se sny mě přivedla vlastní zkušenost s psychospirituální krizí a následná několikaletá snahy integrovat nevědomý prožitkový materiál, který tento proces vynesl na povrch.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: