Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
31
ledna

Don Quijote - balet

Kongresové centrum

zpět na výpis akcí
 

Hvězdy světového baletu Ivan Vasiliev a Maria Vinogradová vystoupí spolu s Imperiálním ruským baletem.

Datum:31. 01. 21
Cena:od 1 190 Kč
Čas:19:00 - 23:00
Kategorie: kultura|klasika, hudba zábava| zábava - ostatní, sport| ostatní,

Jedni z největších hvězd světového baletu Ivan Vasiliev a Marie Vinogradová vystoupí společně se souborem Imperiálního ruského baletu v Praze 25 března 2020 v představení Don Quijote. Baletní adaptace nesmrtelného románu Miguela de Cervantese již dlouho patří do pokladnice baletního umění. Fascinující lidský příběh doplňuje temperamentní hudba Ludwika Minkuse. Hudbu a dynamickou choreografii doplňuje velkolepá výprava, která každého diváka přesune do slunného Španělska. Jedná se o výjimečný umělecký zážitek.

IVAN VASILIEV
Je považován za jednoho z nejlépe placených baletních umělců na světě, známý je jako nejlepší „mužské tělo baletu“. Podle kritiků je Vasiljevův tanec mimořádný a ojedinělý ve svém výrazu, jeho nevídaně vysoké skoky nejsou jen akrobatickým prvkem, ale skutečným projevem emocí, radosti a vášně.
Vasiliev pravidelně hostuje na scéně Amerického baletního divadla, jako sólista také v La Scale a Bavorském státním baletu. Roku 2014 vystoupil na zahajovacím ceremoniálu Olympijských her v Soči, kde své umění předvedl ve scéně První ples Nataši Rostovové. Ve svém ztvárnění dona Quijota vtahuje diváka dramaticky do děje a dovoluje mu v osobním prožitku děj sdílet.

MARIA VINOGRADOVA
Vynikající baletka oplývající nadpozemskou krásou je vedoucí sólistkou Velkého divadla v Moskvě. Na jevišti představuje Sylfidu a Giselle, v baletu Spartakus pak družku hlavního hrdiny Frygii, a v novém zpracování díla Hrdina naší doby Michaila Lermontova se ujala role Bely. Je manželkou baletní hvězdy Ivana Vasilieva, s nímž nyní stále častěji společně vystupuje.

Kongresové centrum
Tel: 261171111
5. května 65
Praha 4
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: