Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Škola čichu Rafaella

Praha 6, Mládeže 7, 16900

zpět na výpis
 
Škola čichu Rafaella

Škola čichu učí poznávat krásu i účinky vůní a účastníky provede také fascinující historií vonných látek.

Telefon:720 208 372
Kategorie: poznání|kurzy, ostatnílifestyle|Relax, Beauty, Zdraví

Milujete parfémy? Ve Škole čichu nasajete nejkrásnější vůně světa

Chcete najít originální vůni, která bude vaším ztělesněním, ponořit nos do nejvoňavějších látek z celého světa, naučit se vůně rozeznávat, míchat a nasát přitom atmosféru pravé alchymistické parfumérie? Pak se zapište do Školy čichu Rafaella, unikátního vzdělávacího konceptu. Kurz učí poznávat krásu i účinky vůní a účastníky provede také fascinující historií vonných látek: jaké vůně a k čemu se používaly v různých vonných kulturách až do současnosti. Na místě si každý může i namíchat svůj vlastní originální parfém na míru. Na celoroční cyklus i jednotlivé lekce se můžete přihlásit na www.rafaella.cz.

„Učíme lidi lépe cítit. Protože kdo svět lépe cítí, cítí se v něm i sám mnohem líp. Vše podle naší vonné filosofie i motta starých parfémářů a mistrů alchymie „co mi voní – to mne léčí“. Ve Škole čichu se věnujeme světu a umění vůní, jejich kráse, míchání i historii.

Pročicháme se v ní také k osobnímu neopakovatelnému parfém na míru, který si každý vytvoří sám,“ vysvětluje Markéta Filipová, lektorka Školy čichu Rafaella, která vonné semináře vede.

Při tvorbě vůní na míru vychází ve Škole čichu z autorské vonné typologie Rafaella. „Vytvořila ji Petra Hlavatá, zakladatelka Rafaelly a vystudovaná farmaceutka, která se díky svému zájmu o vůně dostala až k umění starých alchymistů a lékárníků. Dnes Petra vede vlastní vonnou laboratoř a vyvíjí parfémy,“ vysvětluje Markéta Filipová. Základem zmíněné typologie je takzvaných šestnáct barevných linií – kompozic, sloužících při míchání parfémů jako vodítko. Každá z nich má svou vlastní vůni, barvu a příběh.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: