Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Illusion Art Museum Prague

Praha 1, Staroměstské náměstí 480/24, 11000

zpět na výpis
 
Illusion Art Museum Prague

Objevte nové světy iluzivního umění a zažijte jedinečnou atmosféru historické Prahy

Telefon:604358240
Kategorie: poznání|muzea, po praze

Vychutnejte si bohatou expozici

Naše výstava mapuje iluzivní výtvarné techniky napříč historií umění, ale i v současných uměleckých trendech. Ohromí vás 3D anamorfní instalace z nejrůznějších předmětů od Patrika Proška nebo jedinečné metalurgické obrazy malované ohněm od Ladislava Vlny. Objevíte reverzní perspektivu v dílech významného britského umělce Patricka Hughese, budete žasnout nad optickými reliéfy Ivany Štenclové a před deformovanými 3D obrazy Zdeňka Daňka a Jana Jírovce. Poznáte proměnlivé lentikulární obrazy Davida Strauzze z Kanady, nebo stereoskopické fotografie českých cestovatelů Zikmunda a Hanzelky. Zjistíte také, co je to red cyan filtrace, stereogram nebo anaglyf, představíme vám techniku Light Art českého umělce Alexe Dowise a mnoho dalšího.

Užijte si interaktivní zábavu

Nejenže objevíte krásná originální díla našich umělců, ale vzhledem k tomu, že je většina děl interaktivních, budete si s nimi moci hrát a bavit se. Pořídíte si spoustu fotek, kde budete právě vy hlavním hrdinou příběhů v iluzivní scéně. Tyto fotografie budou ozdobou vašich sociálních sítí a stanou se krásnou vzpomínkou na netradiční zážitek v Praze. Přímo před očima se vám promění 2D obrazy na 3D prostory a naopak sochy se změní v malby. Sami si můžete vyzkoušet malbu světlem, dozvíte se o zákulisí vzniku jednotlivých děl v našem mini kině a stanete se aktéry augmentované reality díky naší aplikaci, která díla animuje v reálném čase spolu s vámi. Najdete u nás i technické anamorfní konstrukce, které vycházejí z matematických principů optických iluzí.

Staroměstské náměstí 480/24
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: