Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Podnuselák je nový sousedský běh, který se bude konat každý měsíc a klade si za cíl založit novou sportovně-komunitní tradici v okolí Folimanky.

Datum:27. 04. 19
Cena:Zdarma
Čas:08:45 - 09:45
Kategorie: sport|běh a kolo

Podnuselák je nový sousedský běh, ????‍♂️ který se bude konat pravidelně každý měsíc a klade si za cíl založit novou sportovně-komunitní tradici v naší čtvrti a přilehlém okolí. Co byste od Podnuseláku měli vědět?

1) TRASA ????  ve vede parkem FOLIMANKA

„DOSPĚLÝ“ BĚH – poběží se 2 okruhy, celkem 5 km

„DĚTSKÝ“ BĚH – poběží se 1 okruh, celkem 2,5 km

POZOR! Děti se mohou přihlásit i na „dospělý“ běh, ale dospělí se nemohou oficiálně přihlásit na „dětský“. Běžet ho – např. jako doprovod svého dítěte – samozřejmě mohou, ale čas se jim nebude měřit.

2) CHARAKTER BĚHU ????

Podnuselák není klasický vyhecovaný závod, ale MĚŘENÝ KOMUNITNÍ BĚH; jeho inspirací je slavný Parkrun, který rovněž začínal jako lokální, sousedský běh a dnes má již více než patnáctiletou tradicí a je rozšířen po celém světě. Není určen jen zdatným běžcům, je PRO VŠECHNY, vč. úplných začátečníků i neběžců. Můžete ho třeba pojmout jako ideální příležitost, jak začít pravidelně běhat! Věk není překážka, všichni poběží najednou. ????

VZDÁLENOST 5 KM zvládne každý, není třeba celou vzdálenost uběhnout, klidně můžete kombinovat běh s chůzí, ????‍♀️ můžete běžet konverzačním tempem v tandemu či skupince. V cíli počkáme na každého! Není třeba se stydět, že doběhnete poslední, že podáte mizerný výkon, že budete mít špatný čas – o to vůbec nejde, účelem není za každou cenu vyhrát či porážet ostatní, ale mít radost z pohybu (a třeba i z toho, jak se postupně zlepšujete) a vzájemně se k němu motivovat. A v cíli se pak pobavit se známými, poznat nové sousedy, dát si společně kávu a sladkou drobnost a příjemně nastartovat víkend! Výhrou je samotná účast.

Trasa má jeden krátký náročný úsek, ????‍♂️ a sice výšlap schodů (viz bod 8 na mapce; platí pochopitelně i pro děti, neboť úseky jsou totožné), na to je dobré pamatovat. Opět ale připomínáme, že není třeba se zbytečně přepínat, schody můžete vyjít vlastním tempem. Odměnou vám bude vyhlídková pasáž podél hradeb, odkud je vidět až na Vyšehrad. Zbytek trasy je standardní a nenáročný, ale kdyby přece jen došlo k nějaké té odřenině, na místě budeme mít zdravotníka, takže se není čeho bát. ????‍⚕️

Běh si nečiní ambice být profesionálním podnikem, jehož účastníci přijdou, odběhnou si závod a odejdou. Nechceme lákat na profesionální zázemí se zajištěným občerstvením zdarma, cenami či výhrami; pořádáme společnou sousedskou aktivitu, jejíž podobu může ovlivňovat každý aktivní i pasivní účastník – každý může přinést občerstvení, přijít s vlastním nápadem, oceníme, když se občas místo běžecké účasti zapojíte jako dobrovolník na trati apod. ????

3) PRAKTICKÉ INFORMACE ????

K měřené účasti bude zapotřebí jen zapsat se na stránkách Eventbrite, abychom vždy měli přehled o počtu účastníků (pro registraci na místě by již ve větším počtu nebyl prostor). K tomuto účelu včas před každým termínem zveřejníme unikátní odkaz, který poslouží k jednoduché registraci na tři kliknutí: Register → Checkout → Vyplnit údaje a „Confirm registration“.

Výsledky následně během víkendu zveřejníme na FB a/nebo vlastních stránkách. Těšíme se na vaši účast!

Probuďme Nusle, z.s.
Tel: 607132487
Čestmírova 1358/25
Praha, 14000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: