Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
22
dubna

Mistrovství Evropy 2020 v taekwondu ITF

Sportovní hala FORTUNA

zpět na výpis akcí
 

Česká republika dostala opět po 18 letech příležitost uspořádat vrcholnou evropskou soutěž v atraktivním korejském sportovním taekwondu.

Začátek:22. 04. 20
Konec:26. 04. 20
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 20:00
Kategorie: sport|bojové sporty

Originální korejské taekwon-do jako zcela nové a moderní umění sebeobrany pro potřeby korejské armády představil poprvé světu v roce 1955 korejský generál Choi Hong-hi, který jeho tvorbě a zdokonalování zasvětil celý svůj následný život.
Díky své velké síle v každé technice, množství zcela nových technik i velkému počtu kvalifikovaných instruktorů si brzy taekwon-do získalo mnoho příznivců nejen doma v Koreji, ale později po celém světě.
Toto zprvu korejské národní armádní bojové umění se v 70. letech minulého století po nezbytných úpravách přetvořilo také na velice atraktivní soutěžní odvětví, kde se soutěží ve 4 rozdílných a často i unikátních disciplínách (technické sestavy, semikontaktní boj, speciální techniky a silové přerážení).
Jednou ročně pořádá Evropská federace taekwonda (EITF) ve vybrané zemi svou vrcholnou soutěž, Mistrovství Evropy.
V roce 2020 se uskuteční v pořadí již 35. Mistrovství Evropy v taekwondu ITF právě v České republice, a to od 22. do 26. dubna 2020 v Tipsport Aréně v Praze.
Očekává se zde start cca 1.000 závodníků z 33 evropských zemí a všichni zájemci tak budou mít možnost vidět na vlastní oči to nejlepší evropské taekwondo přímo u nás doma.
Je potřeba také zdůraznit, že taekwon-do patří dlouhodobě mezi jedno z nejúspěšnějších českých sportovních odvětví vůbec a Česká republika zde bude obhajovat za Ruskem, Řeckem a Ukrajinou celkové čtvrté místo v Evropě a také 14 evropských titulů z roku 2019.
Vstup po všech 5 soutěžních dnů bude do Tipsport Arény v Praze na Výstavišti po nezbytné kontrole volný, nedoporučujeme však nosit sebou příliš objemná zavazadla. V hale nebude k dispozici žádný alkohol včetně piva.
Mistrovství Evropy se koná pod záštitou předsedy České unie sportu, JUDr. Miroslava Jansty, hejtmanky Středočeského kraje, Ing. Jaroslavy Pokorné Jermanové a dalších.

Sportovní hala FORTUNA
Tel: 266727443
Za elektrárnou 419/1
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: