Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
09
listopadu

Workshop pro děti: Vytvoř si vlastní animaci!

Studio Alta

zpět na výpis akcí
 

Tvořivý workshop pro děti, které si vyberou příběh a pod vedením lektorů ho zpracují formou animace.

Datum:09. 11. 19
Cena:Zdarma
Čas:16:00 - 20:00
Kategorie: pro děti|Kurzy, Zábava, Kreativita

Workshop je primárně určen pro děti od osmi do třinácti let.

Vstup zdarma! 

Časy:
16:00 - 18:00
18:00 - 20:00

Workshop se koná v rámci akce Den proti plýtvání potravinami. 

O NÁS: 
Pomocí putovní výstavy animačních strojů a workshopů chceme přiblížit dětem základní principy animace skrz příběhy z odlišných kultur. 
→ Dlouhodobě se zabýváme pořádáním workshopů pro děti i dospělé, animací a jejími přesahy do dalších oborů.
→ Plánujeme sérii workshopů animace, v rámci kterých si účastníci vyzkouší různé animační stroje, vyrobené pro tento projekt. Na workshopech se budeme zabývat různými příběhy z odlišných kultur v kontextu našeho prostředí. Důležité je vytvoření databáze těchto příběhů, na ní budeme pracovat během příprav. Dlouhodobým cílem je vytvořit na základě informací, sesbíraných na workshopech, knížku a animovaný seriál. 

O PROJEKTU 
→ Projekt dělíme na dvě části: OBSAH a FORMA. 
→ OBSAH - zde popisujeme hlavní téma projektu Hledáme krátké příběhy z odlišných kultur, které ilustrují jiný přístup k životu, než na jaký jsme zvyklí v naší kulturní a časové bublině. Zajímá nás kontext s naší současnou společností. Cílem je pomocí těchto příběhů nastavit zrcadlo naší společnosti i sobě samému. Na začátku workshopu si každý z účastníků na základě anotace vybere jeden z pracovních listů. Pracovní listy budou obsahovat anotaci příběhu, příběh samotný a metodiku další práce. Každý se může příběhem nechat inspirovat a aplikovat ho na svoje prostředí. Výstupem bude komiks, sekvence nebo krátký film.
→ FORMA – animační stroje. Tyto stroje představují první pokusy jak rozhýbat obraz v době před nástupem filmu. Stroje budou součástí interaktivní výstavy. Vzhledem k neustálé přítomnosti digitálních médií jsou animované obrazy všudypřítomné. Cílem výstavy a workshopů je přiblížení základních principů animace divákovi. Po zkušenosti z výstavy si každý může během workshopu vytvořit vlastní krátký animovaný film, nebo sekvenci pro některý z animačních strojů. Animační stroje vybíráme i proto, že se na nich dá animovat jen krátká sekvence, tudíž se každý musí dostat na dřeň daného tématu. 

Studio Alta
Tel: 605 439 612
U Výstaviště 21
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: