Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
15
ledna

Velkoformátová kresba - zvětšení makrodetailu

Prostor39

zpět na výpis akcí
 

Líbí se Vám realistická kresba, propracované detaily a dokonalý efekt světla a stínu?

Datum:15. 01. 20
Cena:300 Kč
Čas:18:00 - 20:30
Kategorie: poznání|kurzy

Velkoformátová kresba – zvětšení makrodetailu
Líbí se Vám realistická kresba, propracované detaily a dokonalý efekt světla a stínu?
Na této lekci zaměřené na základy kresby se naučíme jak vyjádřit kresbou povrch a strukturu předmětů. Seznámíme se s technikou lineární kresby a stínování. Podrobnější studie docílíme nejlépe zvětšením detailu určité věci na velký formát .. Budeme kreslit tužkami různé tvrdosti v kombinaci s grafitovým práškem a tuší v kombinaci s akvarelem.


Bližší informace o kurzu Základy kresby a malby: 

Kurz je zaměřen na všeobecné základy výtvarného umění. Během kurzu se seznámíte s různými technikami kresby, malby 
i speciálními kombinacemi technik. Lektorka přistupuje ke každému studentovi individuálně podle jeho zkušeností. Kurz je určen pro úplné začátečníky a mírně pokročilé.

  Začínáme kresbou suchými kresebnými materiály (tužkou, uhlem, rudkou nebo suchým pastelem). Nejdříve se naučíme zachytit kresbou linii a tvar, stínováním pak objem a rozvržení světla a stínu. Typem kresby se naučíme vyjádřit strukturu povrchu různých předmětů. Procvičíme si různé kresebné techniky včetně lineární kresby a kombinace kresebných technik bílý pastel, rudka a uhel. Později se věnujeme technice kresby suchým pastelem. Naučíme jím kreslit zátiší, kresbu podle reprodukce a kombinace pastelu s malbou (kombinované techniky kresby a malby).

  V průběhu kurzu přecházíme k malbě akvarelem, akrylovými a olejovými barvami. Budeme se věnovat tématům jako je malba zátiší, krajinomalba nebo malba podle předlohy. Ukážeme si jak rozvrhnout kompozici, proporce a barevnou skladbu obrazu. Poodhalíme přednosti a možnosti malby akrylovými a olejovými barvami. Vyzkoušíme si různé techniky malby akrylem jako například pastózní malba akrylem pomocí modelovací hmoty, malba špachlí, strukturální malba. Vyzkoušíme si jak používat při malbě akrylem různá média jako je transparentní zprůhledňující médium určené pro lazurní malbu, matné a lesklé médium, zpomalovač schnutí aj.. Současně se inspirujeme historií výtvarného umění od počátku až do současnosti.. Seznámíme se s teorií barev a naučíme se míchat barevné odstíny ze základních barev.
 
  Přestože je náš kurz určen pro úplné začátečníky, s námi zvládnete i techniku olejomalby na plátně..Cílem tohoto kurzu je nejen naučit účastníky kreslit a malovat, ale také barevnému obrazovému vidění a vlastní kreativitě. 

Kdy?
Kurz se koná každou středu od 18:30 hod do 20:30 hod. 
Běh středečního kurzu začíná od 8.1. 2020 
     
Kde?
Kurz se koná v ateliéru 11., Prostor 39 na adrese Řehořova 39, Praha 3 - 3.patro. 

Cena?
Předplatné středečního kurzu:
Jednorázová zkušební lekce 300,-
Cena za 11 lekcí je 4180,- Kč. 
Cena za 8 lekcí je 3200,- Kč. 
1 lekce = 120 min. výuky (2 hodiny)

Jak se na kurz přihlásit?
Přihlašovat se můžete emailem misasima@volny.cz nebo bližší info na tel 739497499, rádi vám zodpovíme jakékoli dotazy
Po potvrzení Vaší přihlášky zašlete kurzovné na účet 
27 - 3548320257/0100, celý kurz lze zaplatit po zkušební hodině  
Do zprávy pro příjemce napište celé jméno účastníka kurzu.
Doklad o platbě Vám zašleme na Váš email. 
Dárkový poukaz na Vámi vybraný kurz v hodnotě libovolného počtu lekcí na krásném papíře. 

Prostor39
Tel: 775 309 312
Řehořova 33/39
Praha 3
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: