Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
10
prosince

Tomáš Šebek - Nebe nad Jemenem | Diáky (přidaný termín)

Kino Světozor

zpět na výpis akcí
 

Odjet jako chirurg na misi s Lékaři bez hranic neznamená jen vracet vyhřezlá střeva zpátky do břicha.

Datum:10. 12. 19
Cena:180 Kč
Čas:20:30 - 22:00
Kategorie: poznání|cestování

I přes každodenní hřmění střelby, všudypřítomnou hrozbu cholery, operace těžce postřelených dětí a nedostatek spánku se Tomáš Šebek na své jemenské misi snaží pozorovat běžný život, který se skrývá pod tímto válečným závojem. Jak se žije muslimským lékařkám? Jaké lidské příběhy se ukrývají za tvářemi pacientů a co o nás prozrazují naše jména? O tom všem bude Tomáš Šebek vyprávět v rámci Diáků o Jemenu, místa současné největší humanitární katastrofy na světě. 
______
Tomáš Šebek (1977) působí jako chirurg v pražské Nemocnici Na Františku. S Lékaři bez hranic poprvé vyjel v roce 2010 na Haiti, zasažené ničivým zemětřesením. O dva roky později misi na Haiti zopakoval a své zápisky, publikované průběžně formou blogů, vydal souborně v úspěšné knize Mise Haiti (2013).
S velkým čtenářským ohlasem se setkaly i jeho záznamy ze dvou misí do severního Afghánistánu, které vyšly knižně pod názvem Mise Afghánistán: Český chirurg v zemi lovců draků.
V roce 2017 se Tomáš Šebek vypravil do Agoku v Jižním Súdánu. Záznamy z této mise publikoval v knize Africká zima. V lednu 2019 byl cílem jeho mise Jemen.

Kino Světozor
Tel: 224946824
Vodičkova 791/41
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: