Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
06
listopadu

Cestopis v Crossu

Cross Club

zpět na výpis akcí
 

Renata Collard: Posvátné vrcholy Inků

Datum:06. 11. 19
Cena:Zdarma
Čas:20:00 - 23:00
Kategorie: poznání|cestování

Tato přednáška doprovázená fotografiemi, je inspirována při výstupech na některé uctívané hory Inků. Na vrcholech několika desítek hor nad 5000 metrů v Andách byly nalezeny důkazy o návštěvách Inků a těla mrazem uchovaných dětí, které se do respektuhodné nadmořské výšky dostaly před více než 500 lety během obětovacích rituálů. S ohledem na tehdejší možnosti a vybavení si zaslouží obdiv nejen schopnost plánování dlouhých poutí k horám, ale také jejich orientační schopnosti a výběr výstupové trasy. Relativně nedávno, pouze před 20 lety, se podařilo najít těla mumifikovaných dětí ve výšce 6700m na vrcholu odlehlé sopky Llullaillaco.
Při promítání se dozvíte o archeologických nálezech, procesí k horám a obřadech, při nichž výprava zanechávala na vrcholech obětní dary včetně vybraných dětí z významných rodin. Podíváme se zejména na Licancabur a Lllullaillaco v poušti Atacama, ale navštívíme také další zajímavé sopky na území celého bývalého imperia.

Cross Club
Tel: 736535010
Plynární 23
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: