Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
25
září

Stálo to za to?

Knihovna Václava Havla

zpět na výpis akcí
 

Diskusní večer na téma rezonující v knize rozhovorů Stálo to za to? je věnován nedávno zesnulému, výjimečnému publicistovi Vladimíru Kučerovi.

Datum:25. 09. 19
Cena:Zdarma
Čas:19:00 - 21:00
Kategorie: poznání|ostatní

Pocta Vladimíru Kučerovi

Stálo to za to? Měl smysl rozpad Rakouska­-Uherska a vznik Československa? Bylo samostatné Československo, jak tvrdil Edvard Beneš, miláčkem Doho­dy, nebo, jak o pár let později posměšně deklaroval Adolf Hitler, „slepým střevem“ Versailleské smlouvy? Lze hledat kořeny pro­blémů, které vyvrcholily později v Mnichově, v roce 1918? Není první republika, tak jako třeba řada hudebních hvězd, slavná hlavně proto, že zemřela brzy a tragicky? Jak se měnily názory Evropy a světa na Čes­koslovensko během jeho historie? Jsme potomci Jana Husa, nebo husitů? Mohou být po takové historii, jako je ta česká, stát a jeho občané státotvorně plnohodnotní a sebe­vědomí? 

Tyto a další otázky položili moderátor televizního cyklu Historie.cs Vladimír Kučera a Karel Kučera osobnostem z různých oblastí a různých názorů. Odpovídali na ně Petr Blažek, Jana Čechurová, Evžen Gál, Anna Hogenová, Lada Hubatová-Vacková, Petra Ježková, Daniel Kroupa, Karel Kučera, Vladimír Kučera, Jindřich Marek, Miroslav Michela, Karel Oliva, Petr Pithart, Maciej Ruczaj, Jan Rychlík, Michal Semín, Karel Schwarzenberg, Matěj Spurný, Martin Škorpík, Jana Švejdová, Kateřina Tučková a Stefan Zwicker.

Diskusní večer na téma rezonující v knize rozhovorů Stálo to za to? je věnován nedávno zesnulému, výjimečnému publicistovi Vladimíru Kučerovi.

Moderuje Karel Kučera.

Knihovna Václava Havla
Tel: 222220112
Ostrovní 13
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: