Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
22
července

Rooftop Talks | Fenomén pokojových rostlin

Střecha Lucerny

zpět na výpis akcí
 

Jak se z babiččiny zaprášené pokojovky stal jeden z největších trendů této doby?

Datum:22. 07. 19
Cena:Zdarma
Čas:18:00 - 19:00
Kategorie: poznání|fauna a flora

Náhodné seskupení fíkusů bylo odpradávna nezbytným doplňkem činžákových chodeb, o sluncem zažloutlé listy tchýnina jazyku jsme se při návštěvách u babiček otírali jen omylem. Právě pokojové rostliny a jejich pěstování ale dnes nejvíc strhlo mladou generaci. Jak se z babiččiny zaprášené pokojovky stal jeden z největších trendů této doby?
 
New York Times před časem uvedly, že mileniálové pěstují pokojové rostliny, aby zapomněli na to, že si nemohou dovolit mít děti ani koupit nemovitost. Rostliny jsou přece ideálním společníkem pro životy žité s hypotékou na krku nebo ve sdílených bytech s drahými nájmy: moc nestojí, a vypadají skvěle na Instagramu. Jaký je ale širší kontext obsese pokojovými rostlinami generací, která je neustále kritizována za oblibu v kávě a avokádovém toastu, ale která je na tom ekonomicky mnohem hůř, než ty předchozí? Kde vůbec koncept pokojových rostlin vznikl? A mohou některé pokojovky opravdu čistit vzduch tak, jak se uvádí ve slavné studii NASA?

Přednáškový cyklus Rooftop Talks od Haenke si klade za cíl zvýšit povědomí veřejnosti o klíčových aspektech spojených s budoucností života ve městě a hledat odpovědi na to, jaké funkce by v nich měla plnit příroda a rostliny. Jaká jsou východiska a řešení pro občany Prahy a měst obecně v kontextu klimatických změn, antimikrobiáĺní rezistence,  stále méně dostupného bydlení nebo efektu tepelného ostrova? Přednášky probíhají každé pondělí, vždy od 18:00. Vstupné na přednášku je zdarma.

Fotografie (c) Jan Komárek | @homebyfousna

Střecha Lucerny
Tel:
Štěpánská 61
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: