Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
20
června

Brain&Breakfast: Miloš Říha

Skautský institut na Staromáku

zpět na výpis akcí
 

Hostem červnové snídaně bude Miloš „Šípek“ Říha.

Datum:20. 06. 19
Cena:Zdarma
Čas:08:30 - 10:00
Kategorie: poznání|ostatní

TÉMA: SKAUTING. STOLETÍ DOBRODRUŽSTVÍ, ZÁPASŮ A INOVACÍ

Skauting jako výchovné hnutí existuje více než 100 let. Má velkou tradici a zároveň je schopno se intenzivně rozvíjet, hledat nové přístupy k výchově a vzdělávání. Existuje takřka ve všech zemích světa a svými hodnotami inspiruje desítky miliónů lidí. V ČR zažívá skauting zlaté časy. Má dobrou pověst u rodičů i dětí, skautské oddíly mají na mnoha místech pořadníky pro nabírání nových členů a zaměstnavatelé hledají skautskou zkušenost v životopisech. Jak se skautské hnutí zrodilo? Jaké bitvy muselo vybojovat?
Čím může inspirovat? Jak odpovídá na společenské výzvy budoucnosti?
O tom bude v několika obrazech mluvit ředitel Skautského institutu Miloš Říha (Šípek).

KDO JE MILOŠ ŘÍHA

Miloš Říha (Šípek) Studoval demografii a sociologii na Univerzitě Karlově v Praze. Již během studií začal podnikat, zabýval se strategickým plánováním veřejného prostoru s využitím participativních přístupů. Podílel se na zpracování dlouhodobé strategie Junáka do roku 2022 a od roku 2013 pracuje jako ředitel Skautského institutu. Vydal dvě básnické sbírky a dvě knihy rozhovorů s významnými společenskými osobnostmi. Společně s Michelle Losekoot psal úspěšný blog www.bezjablka.cz, jehož knižní podoba se stala bestsellerem.

O BRAIN&BREAKFAST
Brain&Breakfast primárně vznikly právě proto, abychom se od sebe vzájemně inspirovali. Abychom si ukázali nové obzory a představili si odvětví a myšlenky, které by se k nám jinak třeba vůbec nedostaly. Jsou také možností potkat se a promluvit si s lidmi se silným příběhem a v neposlední řadě se propojovat navzájem. Snídaně se konají jednou za měsíc.
 

Skautský institut na...
Tel:
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: