Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
25
dubna

Abeceda -ismů: Tradiční -ismy

Skautský institut na Staromáku

zpět na výpis akcí
 

Probereme socialismus, liberalismus, marxismus a konzervatismus. Odloženo z března.  

Datum:25. 04. 19
Čas:19:00 - 21:00
Kategorie: poznání|ostatní

V druhém díle Abecedy -ismů probereme tradiční ideologie (liberalismus, socialismus a konzervatismus), budeme se věnovat i tomu, jak ideologie vůči sobě vzájemně vztahovat a mapovat je.
Projedeme také různé typy ideologických spekter (pravice x levice, kruhové, trojúhelníkovité, podkovovité apod.).

Tomáš Halamka působí na Institutu politologických studií FSV UK a specializuje se na politickou teorii a dějiny politického myšlení. Mezi jeho hlavní výzkumné oblasti patří klasická a novodobá republikánská politická teorie a problematika různých přístupů k interpretaci politických textů. Studoval politologii na IPS FSV UK a politickou filosofii na FF UJEP. Absolvoval dlouhodobé zahraniční studijní pobyty na univerzitách v Nottinghamu a Kodani a dlouhodobé výzkumné návštěvy na Queen Mary, University of London a University of Oxford.

Skautský institut na...
Tel:
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: