Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
28
března

Bronislav Ostřanský: O současném islámu

Knihovna Václava Havla

zpět na výpis akcí
 

Uvedení publikace Současný islám: Tendence a dynamika a debata s jejím autorem, arabistou a islamologem Bronislavem Ostřanským.

Datum:28. 03. 19
Cena:Zdarma
Čas:19:00 - 21:00
Kategorie: poznání|ostatní

V málokteré evropské zemi se s islámem pojí tak výrazný odpor jako v České republice. Proč je tomu tak? Jaké jsou podoby současného islámu? A máme se islámu a islamistů jenom děsit?

Namísto korigování pestré škály nepravd a polopravd o islámu a muslimech, které se již staly neodmyslitelnou výbavou většiny zdejších veřejných polemik na toto téma, nabízí autor pokus o realistickou „diagnózu“. Apokalyptickým vizím o „střetu civilizací“ se pokouší čelit věcným pohledem  na problematiku, jejíž zpracování dosud v přístupné formě v češtině chybí – a které zahrnuje řadu klíčových faktorů spoluutvářejících dění v podstatné části dnešního světa, od „eroze autorit“ a výzev „informačního věku“ až po boj o srdce věřících, jehož se účastní různě profilovaní vykladači islámu.

Debatu moderuje Petra Královcová.

Pořádá Knihovna Václava Havla ve spolupráci s nakladatelstvím Academia.

Knihovna Václava Havla
Tel: 222220112
Ostrovní 13
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: