Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
23
února

Norské fjordy i shetlandští poníci v centru Prahy

Klub cestovatelů

zpět na výpis akcí
 

Skandinávský dům a Klub cestovatelů zvou všechny aktivní i pasivní dobrodruhy k účasti na osmém ročníku Cestovatelského podvečera.

Datum:23. 02. 19
Cena:60 Kč
Čas:17:30 - 20:00
Kategorie: poznání|cestování

Během večera představí finský fotograf Harri Ahonen nejkrásnější fjordy a souostroví severního Norska, čeští skandinavisté Jitka Jindřišková a Michal Švec pak nejsevernější britské souostroví – Shetlandy.

Letošní Cestovatelský podvečer dá pražskému publiku nespočet ‚tajných' tipů na výlety po nádherné přírodě Severu. První přednášku přednese finský dobrodruh Harriho Ahonena, který prošel pěšky prakticky celou Skandinávii. Harri anglicky povypráví o svých zážitcích z Lofotů a Vesterálů, přidá příběhy z tamních ság, vše doprovodí doporučeními na nejkrásnější jednodenní výlety. Samozřejmě nebude chybět bohatý obrazový doprovod.

Ve druhé části večera se pak Jitka Jindřišková a Michal Švec podělí o svá dobrodružství z místa, které neprávem patří k nejméně navštěvovaným destinacím v Evropě. Shetlandy, umístěné v širém Atlantiku mezi skotskou pevninou, Norskem a Faerskými ostrovy, nabízí průzračnou mořskou vodu, stovky písečných pláží, na nichž se válejí jen tuleni, opuštěné skalnaté útesy, hnízdiště tisíců chaluh, papuchalků či rybáků, zřícené středověké kostely nebo památky na dobu vikinskou – to vše bez návalu turistů.

Vzhledem k omezené kapacitě sálu doporučují organizátoři rezervaci vstupenek, a to do 23. února, 9:00 prostřednictvím e-mailu anezka@skandinavskydum.cz.

Klub cestovatelů
Tel: 224 930 390
Masarykovo nábřeží 22
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: