Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Zlatá Praha / Ilustrace města v časopisech 60. – 90. let 19. století

Začátek:05. 12. 18
Konec:31. 03. 19
Cena:od 60 Kč
Čas:09:00 - 18:00
Kategorie: poznání|muzea

Muzeum hlavního města Prahy pořádá výstavu Zlatá Praha. Prostřednictvím dobových vyobrazení z časopisů Zlatá Praha, Světozor a Květy představí originální výstava návštěvníkům období šedesátých až osmdesátých let 19. století v Praze, a to s důrazem na urbanistický, architektonický i technický rozmach města, ale i běžný život Pražanů. K výstavě vychází výpravná doprovodná publikace.

 

Výstava i stejnojmenná kniha Zlatá Praha vás prostřednictvím dobových vyobrazení přivedou do hlavního města českého království, Prahy, v přelomové době. Druhá polovina 19. století, zejména její závěrečná třetina, byla dobou mimořádného urbanistického, architektonického a technického rozmachu Prahy. Zásadní etapou její proměny z  provinčního města rakouské monarchie v rušné, pulsující velkoměsto nově se probudivšího národa, oplývajícího sebevědomím a kulturní a hospodářskou silou.

Výstava Zlatá Praha má za cíl provést čtenáře Prahou šedesátých až osmdesátých let 19. století, a seznámit ho s jejími proměnami, tak jak byly zachyceny v ilustracích a textech v té době vydávaných českých obrázkových časopisů Zlatá Praha, Květy a Světozor. V jejím rámci bude vydána rovněž stejnojmenná publikace.

Doprovodné programy k výstavě

Komentované prohlídky výstavy

20.2.2019      16:30

20.3.2019      16:30

 

Muzeum hlavního měst...
Tel: +420 221 709 674
Na Poříčí 52/1554
Praha 8, 180 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: