Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
06
prosince

Smetana zapomenut v kameni aneb Výlety zapomníky

Muzeum Bedřicha Smetany

zpět na výpis akcí
 

Fotografická výstava, která se věnuje zachycení Bedřicha Smetany v pomníkové tvorbě v plenéru.

Začátek:06. 12. 18
Konec:04. 02. 19
Cena:od 50 Kč
Čas:10:00 - 17:00
Kategorie: poznání|muzea

Autoři výstavy cestovali za Smetanou – za jeho kamennou existencí. Od Aše až k Beskydám. Vystavené fotografie z terénního průzkumu dokumentují stav roku 2015, někdy však také autoři sáhli po historických fotografiích, pokud přinášely zajímavé srovnání.

Sochy mluví – o Bedřichu Smetanovi, jak jej viděla doba. I o sochařích, jak jej viděli oni. V neposlední řadě i o vynaložených finančních prostředcích. 

Měl by mluvit i titul výstavy. Mluví o dvojím zapomnění. Mistr Smetana byl sochaři zhmotněn – jako kamenná vize pro další generace. Byl zapomenut, či zapamatován? Naše generace je však svědkem toho, jak byl zapomenut ještě jednou. Ne vždy, ale přesto až bolestně často. Těmi, kteří se dnes o něj mají starat. 

Muzeum Bedřicha Smetany
Tel: 222 220 082
Novotného lávka 201/1
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: