Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
17
května

Velký knihař 2 → kurz pro pokročilé 17/05 – 14/06

Reformát

zpět na výpis akcí
 

Už zvládnete svázat knihu v pevných deskách? A co třeba ušít vlastní kapitálek? Pojďte s námi objevovat další dovednosti knihařského řemesla.

Začátek:17. 05. 23
Konec:14. 06. 23
Cena:3 500 Kč
Čas:17:30 - 19:30
Kategorie: poznání|kurzy, workshopy

Už zvládnete svázat knihu v pevných deskách? Pojďte s námi objevovat další dovednosti knihařského řemesla. Kurz pro pokročilé, tu není jen pro absolventy našich kurzů, ale pro všechny, kteří mají knihařské základy. Během 5 lekcí vás provedeme koptskou nebo švýcarskou vazbou a seznámíme vás s některými dekoračními technikami jako je barvení ořízky či ražba. Aby vám vazba co nejdéle vydržela, ukážeme vám i proces tvorby zásuvného pouzdra.

Proč na kurz k nám?

/ Přistupujeme k tvorbě udržitelně, upcyklujeme nevyužité materiály. Veškerý papír v naší dílně pochází z druhé ruky.
/ Po dobu trvání kurzu můžete využívat zázemí knihařské dílnypro práci na svých projektech i mimo čas lekcí zdarma. Stačí si předem rezervovat termín.
/ Záleží nám na individuálním přístupu a pohodové atmosféře, proto pravidelné kurzy otevíráme nově pro nižší počet účastníků.

Lektorka MgA. Kamila Nováková

Na Sutnarce prošla ateliéry Kniha a tvarování papíru a Grafický design. Diplomovala příručkou ručně šité vazby Kniha, nůžky, papír. Výchozím bodem její tvorby je vždy materiál, a zajímá ji při tom jeho různorodost a řemeslné zpracování. Vedení workshopů a kurzů vnímá jako partnerskou výměnu zkušeností a přístupů.

/ termín kurzu: 17/05 – 14/06 

/ každou středu od 17.30–19.30

/ délka jedné lekce je 2 hodiny

/ studenti navštíví celkem 5 lekcí

/ kapacita kurzu je max. 6 studentů

/ vhodné od 14 let

/ cena zahrnuje veškerý materiál a komponenty, úvodní lekci pro možnost individuálního využívání sdílené dílny a permanentku na 5 hodin ve sdílené knihařské dílně

 

 

Reformát
Tel: +420774455750
U Studánky 241/29
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: