Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
08
ledna

Praha šlechtická II: Thunové na Malé Straně

Open House Praha

zpět na výpis akcí
 

Procházka vám představí šlechtický rod Thunů, který zásadním způsobem ovlivňoval českou historii po několik staletí. 

Datum:08. 01. 23
Cena:260 Kč
Čas:11:30 - 13:00
Kategorie: poznání|ostatní

Původem jihotyrolský rod spojil svůj osud s českými zeměmi v 17. století. Rodinné majetky se díky podpoře císaře dařilo stále rozšiřovat, a s tím rostlo i postavení rodiny v království a říši. Na vrchol moci v českých zemích se Thunové dostali v 19. století, kdy se několik zástupců rodu stalo dokonce vrcholnými představiteli zemské politiky.

Procházka začne u paláce na Hradčanech, který dnes slouží potřebám ministerstva zahraničí. Svět diplomacie hned tak neopustíme, jelikož naše další kroky povedou k ambasádám dvou evropských mocností. Věděli jste, že Thunové měli v oblibě pouze několik málo křestních jmen a není proto snadné se mezi jednotlivými členy rodu zorientovat? Procházka bude završena doporučením návštěvy malebného Malostranského hřbitova. Průvodce vám prozradí, proč se nachází zrovna na Smíchově a kdo z rodiny Thunů je zde pohřben.


Foto: Tomáš Sysel
Praktické informace:
Místo setkání je na Hradčanském náměstí, před Toskánským palácem (Hradčanské náměstí 182/5, Praha 1-Hradčany). Telefonický kontakt na dobrovolníka bude pro případ „nouze“ uveden na vstupence.
Lektorem komentované vycházky je Michal Šedivý.
Předpokládaná délka akce je cca 1,5 hodiny.
Kapacita skupiny je omezená, vstupenky je možné zakoupit pouze předem.
Na vybraných akcích pořizujeme fotografické nebo videozáznamy za účelem jejich dokumentování a propagace.

Open House Praha
Tel:
Hradčanské náměstí 182/5
Praha 1
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: