Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
16
května

Procházka s Ivanou na téma žila jsem na Hlaváku

Pragulic - Poznej Prahu jinak!

zpět na výpis akcí
 

Dokážete si představit 37 zim na ulici? Naše Ivanka to zvládla a i přesto všechno, je to ten nejpozitivnější člověk, co známe. Přijďte se přesvědčit.

Datum:16. 05. 22
Cena:300 Kč
Čas:17:00 - 19:00
Kategorie: poznání|po praze

Jejím domovem býval Hlavák, její tempo je vražedné. Seznamte se s Ivanou, rebelkou, která od mládí hledala útočiště na ulici. Pro ránu nešla daleko a kuráž si dodávala chlastem. Co se stane, když vyrůstáte bez domova, když vám v dětství nikdo nedá lásku, jen rány pěstí? O tom vám poví Ivana na prohlídce svého přechodného domova - Hlavního nádraží, kde spávala spolu s ostatními osadníky v betonové prohlubni. Přes den jste ji mohli potkat, jak posedává se svou partou na oblíbených lavičkách před budovou nádraží a lamentuje nad životem. Dnes už je ale situace úplně jiná. Ivana se rozhodla, udělat životu na ulici přítrž a skončit s chlastem. Od roku 2017 pracuje pro Pragulic a i když se na prohlídky nikdy necítila, dneska je z ní zkušená vypravěčka svého životního příběhu a průvodkyně centrem města. Lavičky a kartony na studené zemi, vyměnila za hezké bydlení a svůj život teď sdílí s manželem Václavem. Ivana je milovnice "fárání" aneb prohrabávání konťáků. Takže se nemůžete divit, že vám ukáže, jak z vajglů ubalit cigáro nebo co všechno z toho, co má právě na sobě, našla v kontejneru.

 

Procházka s Ivanou se koná každé pondělí.

 

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: