Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
16
srpna

Letní knihař → 4 denní intenzivní kurz

Reformát

zpět na výpis akcí
 

Pojďte strávit kousek léta v knihařské dílně a ponořte se do vázání knížek z papírů zachráněných před likvidací.

Začátek:16. 08. 22
Konec:19. 08. 22
Cena:5 650 Kč
Čas:10:00 - 16:30
Kategorie: poznání|kurzy, workshopy

Pojďte strávit kousek léta v knihařské dílně a ponořte se do vázání knížek z papírů zachráněných před likvidací. Na kurzu koncipovaném pro začátečníky i pokročilé vás provedeme tvorbou sešitů, harmonikové vazby (leporela) a šitím po složkách v měkké obálce i pevných deskách. Představíme knihařské materiály, nástroje a neopomeneme ani obsluhu knihařských strojů, abyste získali dovednosti i sebevědomí dílnu samostatně využívat. Své nově nabyté zkušenosti z kurzu tak budete moci dále rozvíjet nejen doma

 

Proč na kurz k nám?

/ Přistupujeme k tvorbě udržitelně, upcyklujeme nevyužité materiály. Veškerý papír v naší dílně pochází z druhé ruky.
/ Po dobu trvání kurzu můžete využívat zázemí knihařské dílnypro práci na svých projektech i mimo čas lekcí zdarma. Stačí si předem rezervovat termín.
/ Záleží nám na individuálním přístupu a pohodové atmosféře, proto pravidelné kurzy otevíráme nově pro nižší počet účastníků.

Lektorka MgA. Kamila Nováková

Na Sutnarce prošla ateliéry Kniha a tvarování papíru a Grafický design. Diplomovala příručkou ručně šité vazby Kniha, nůžky, papír. Výchozím bodem její tvorby je vždy materiál, a zajímá ji při tom jeho různorodost a řemeslné zpracování. Vedení workshopů a kurzů vnímá jako partnerskou výměnu zkušeností a přístupů.

/ termín kurzu: 16– 19/08/2022
/ každý den 10.00–16.30
/ délka jednoho výukového dne je 5,5 hodiny
/ účastníci absolvují ve 4 dnech celkem 22 hodin výuky
/ kapacita kurzu je max. 6 studentů
/ vhodné od 14 let
cena zahrnuje veškerý materiál, komponenty a zaučovací lekci pro možnost individuálního využívání knihařské dílny po dobu trvání kurzu i mimo čas lekcí (po předchozí rezervaci, během otevírací doby obchodu)

Reformát
Tel: +420774455750
U Studánky 241/29
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: