Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
20
října

Řemesla živě a pro život

Novoměstská radnice

zpět na výpis akcí
 

Na podzim roku 2021 proběhne již 8. ročník akce věnované řemeslům a jejich budoucnosti. 

Začátek:20. 10. 21
Konec:21. 10. 21
Cena:Zdarma
Čas:08:00 - 17:00
Kategorie: poznání|ostatní

V poslední době jsme se více než kdy předtím mohli přesvědčit, že řemesla jsou nejen živá, ale jsou zcela zásadní pro život. Dávají člověku možnost samostatnosti a nezávislosti, možnost pomoci druhým i vybudovat stabilní živobytí. Krejčové, truhláři, zedníci, instalatéři, automechanici a mnoho dalších řemesel má nejen zlaté dno, ale trpí také značným nedostatkem zájemců. A to se snažíme společně se školami na Novoměstské radnici již od roku 2014 změnit. A daří se! 

Od roku 2014 se pravidelně potkáváme na Novoměstské radnici s řemesly, řemeslníky a především školami, kde se související obory vyučují. Záměr akce zůstává stále stejný – dostat se do přímého kontaktu s představovanými řemesly, vyzkoušet si pod odborným dohledem práci s dlátem, jehlou, drátem, keramickým jílem, papírem, textilií, sklem a v posledních letech i s malým robotickým ramenem spojeným s počítačem. „V uplynulém roce se hodně z nás ponořilo do tajů řemesel ať již kvůli tomu, že jsme trávili čas doma více než obvykle, nebo také proto, že vznikla nutnost si doma leccos opravit“,  říká ředitel Novoměstské radnice Albert Kubišta.

Na prohlídku a zkoušení řemesel si pro jistotu rezervujte minimálně jednu hodinu, optimálně dvě.

Novoměstská radnice
Tel: 224 948 229
Karlovo náměstí 1/23
Praha 2, 120 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: