Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
26
června

Novozélandský den

Riegrovy sady

zpět na výpis akcí
 

Přijďte se bavit a poznat Nový Zéland na vlastní kůži!

Datum:26. 06. 21
Cena:Zdarma
Čas:13:00 - 21:00
Kategorie: poznání|ostatní, cestování

V České republice žije přes 180 národností. Mezi nimi jsou Novozélanďané, kterých zde dlouhodobě pobývá vic než 100. Přátelství České republiky s Novým Zélandem má dlouhou historii. První Češi vycestovali na Nový Zéland v 60. letech 19. století a českou komunitu najdeme na NZ dodnes. Země mají silné pouto v mnoha různých oblastech - například obchod, diplomacie a cestovní ruch. Toto přátelství oslavíme 26. června v Riegrových sadech. Veřejnosti se představí Nový Zéland a maorská tradiční kultura prostřednictvím hudby, umění, jídla, pití a zábavy, včetně ukázky známého bojového tance Haka v maorském podání.

Akci zahájí tradiční maorský ceremoniál. Při této příležitosti vysadí velvyslanec Nového Zélandu, novozélandský honorární konzul a zástupce magistrátu Prahy 2 novozélandský strom Kauri (agatis australis). Akce se koná pod záštitou starostky Mgr. Jany Černochové.

Během dne si děti budou moci nechat namalovat na obličej tradiční maorské tetování. RFC Kralupy nad Vltavou a Kriketový klub Vinohrady představí rugby a kriket. Hudební program obstará DJ Malý Frank. Dostane vás do nálady na vlnách funku, soulu, blues, hudby 80. a 90. let. Večer bude zakončen živým vystoupením česko-americké rockabilly kapely Gumption.

Program nabídne:
Celosvětově známý bojový tanec haka
Tance s koulemi poi
Show bubeníků a perkusistů z orchestru Tam Tam Batucada
Módní přehlídku Ivany Follové - navrhovala róby například pro operní pěvkyni Dagmar Peckovou nebo herečku Ilonu Svobodovou.
Aussie &Kiwi Film Fest promítne Kiwiland - cyklus dokumentů České televize o Novém Zélandu

Riegrovy sady
Tel:
Na Smetance x Italská x Chopinova
Praha 2, 12000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: