Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
06
května

Webinář: Dyslexie jako neuro-vývojová porucha u dětí...

Inspire Academy

zpět na výpis akcí
 

Dyslexie, dysortografie, dysgrafie či dyskalkulie. Poruchy učení mohou i tomu nejchytřejšímu dítěti pořádně potrápit život.

Datum:06. 05. 21
Cena:od 250 Kč
Čas:19:00 - 21:00
Kategorie: poznání|ostatní

Jak ale opravdu odhalit, že má dítě poruchu učení? Lze riziko zachytit už v předškolním věku? Jaké mohou být příčiny? Jak přistupovat k těmto dětem a jaké edukační přístupy zvolit? Co čeká dítě s touto diagnózou během studia a jak se projevuje mimo školní lavice? Poznejte symptomy a možnosti reedukace poruch učení u dětí, dospívajících a dospělých v přednášce popřední expertky na speciální pedagogiku, Olgy Zelinkové! Společně si přiblížíme kognitivní procesy, které jsou doprovodnými znaky poruch učení, zmapujeme průběh učení jednotlivců s touto diagnózou a zamyslíme se nad tím, zda představuje pro člověka celoživotní zátěž, nebo naopak může být darem, jenž vede k aktivizaci jeho sil, sebepoznání a odhalení oblastí, v nichž může dosáhnout vynikajících výsledků.

doc. PaedDr. Olga Zelinková, CSc.
je docentka v oboru speciální pedagogika, působila na katedře speciální pedagogiky Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy a na katedře psychosociálních věd na Husitsko-teologické fakultě. Zabývá se diagnostikou a reedukací poruch učení od předškolního věku do dospělosti, poruchami chování, školní zralostí. Byla zakládajícím členem a předsedkyní české společnosti Dyslexie. Je autorkou mnoha monografií týkajících se nejen poruch učení, ale také pedagogické diagnostiky a pedagogiky Marie Montessori. Založila nakladatelství DYS, kde vydává Cvičení pro dyslektiky, pracovní sešity pro nácvik čtení a psaní. Zabývá se poradenskou činností a působí jako lektorka vzdělávacích kurzů pro učitele.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: