Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
06
května

Dialogy: Philip Ursprung a Karin Sander - online

CAMP – Centrum architektury a městského plánování

zpět na výpis akcí
 

K třetí letošní přednášce spolku KRUH jsme pozvali švýcarského historika umění a architektury Philipa Ursprunga a německou umělkyni Katrin Sander.

Datum:06. 05. 21
Cena:Zdarma
Čas:19:30 - 21:00
Kategorie: poznání|ostatní

K třetí letošní přednášce spolku KRUH jsme pozvali švýcarského historika umění a architektury Philipa Ursprunga, který si k dialogu vybral německou konceptuální umělkyni Karin Sander. Oba hosté jsou pedagogy na prestižní ETH Curych. Jak se na této škole, která udává směr ve výuce architektury, přemýšlí o propojení architektury a umění? I o tom si budou oba naši hosté povídat. Svůj společný večer uvozují manifestem „Výuka umění pro architekty“:

 

„Umění a architektura se rozpadly. Výuka architektury přispívá k odcizení umění a architektury. Hlavní proud architektonických škol směřuje k technologii. Školy architektury se soustředí hlavně na digitalizaci, udržitelnost a plánování. Architektura zde není k tomu, aby sloužila. Je tady, aby změnila svět. Je čas znovu propojit architekturu s uměním a vnést do učebních osnov teorii, politiku a krásu.“
Karin Sander & Philip Ursprung

Philip Ursprung
Philip Ursprung je profesorem dějin umění a architektury na ETH v Curychu. Studoval v Ženevě, Vídni a Berlíně. Vyučoval na Hochschule der Künste v Berlíně, na univerzitě v Curychu, na Columbia University v New Yorku a na Ústavu architektury v Barceloně. Byl hostujícím kurátorem Kanadského centra pro architekturu v Montréalu, autorem výstavy Herzog & de Meuron: Archeology of the Mind a katalogu Herzog & de Meuron: Natural History (2002). Mezi lety 2017–2019 vedl ústav architektury na ETH v Curychu.

Karin Sander
Karin Sander je německá konceptuální umělkyně v současnosti žijící v Berlíně a Curychu. Studovala na Freie Kunstschule Stuttgart a na Staatliche Akademie der Bildenden Künste Stuttgart. Karin Sander ve svých dílech odkazuje na stávající situace a zabývá se jejich institucionálním a historickým kontextem. Od září 2007 je Karin Sander profesorkou základních principů designu, umění a architektury na ETH Curych. Je odpovědná za umělecké vzdělávání studentů katedry architektury.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: