Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Edward Glaeser, profesor ekonomie na Harvardu strávil několik dekád definováním role města v lidských životech. Online diskuze.

Datum:21. 04. 21
Cena:Zdarma
Čas:19:00 - 20:55
Kategorie: poznání|po praze, ostatní

Edward Glaeser, profesor ekonomie na Harvardu a jeden z nejvýznamnějších ekonomů města, strávil několik dekád definováním role města v lidských životech. Své poznatky shrnuje v přelomové knize Triumph of the City: How Our Greatest Invention Makes Us Richer, Smarter, Greener, Healthier, and Happier, která zcela mění pohled na města a tvrdí, že města podporují silné stránky lidí. Ve své knize vás Glaeser vezme na světovou tour městských ekonomik. Na podzim se autor chystá vydat novou knihu Survival of the City: Living and Thriving in an Age of Isolation. Ta mapuje, jak se města proměnila a dále promění ve vztahu k současné pandemii. Každá krize vždy přinesla posun v kvalitě života. Města teď stojí na rozcestí, mohou se vrátit tam, kde byla před rokem 2020, nebo udělat krok vpřed. Jak se ale mají změnit a kde se máme poučit? Ptát se bude novinář a šéfredaktor deníku E15, Nikita Poljakov.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: