Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
20
října

Procházka: Modernismus a kubismus na Starém Městě

Open House Praha

zpět na výpis akcí
 

Modernismus a typicky lokální kubismus se nevyhnul ani historickému Starému Městu. Seznámíme vás s nejvýznamnějšími realizacemi.

Datum:20. 10. 20
Cena:190 Kč
Čas:16:30 - 18:30
Kategorie: poznání|po praze, ostatní

Modernismus a typicky lokální kubismus se nevyhnul ani historickému Starému Městu. Po těch nejvýznamnějších realizacích vás provede procházka Open House Praha s komentovaným výkladem. 

Právnická fakulta UK, poslední pražská realizace Jana Kotěry, zakladatele moderní české architektury, bude první zastávkou vycházky. Po nábřeží se pak vydá k Mánesovu mostu, na kterém se nachází hned několik kubistických prvků. 

Zastaví se také u na první pohled nenápadné realizace od Jana Štursy u chrámu sv. Mikuláše a dvou budov navržených Otakarem Novotným, žákem Jana Kotěry. Přiblíží příběh Štencova domu ve stylu geometrické secese a neobvyklou fasádou i pozoruhodných domů pro družstvo učitelů v kubistickém stylu. 

Praktické informace:

  • Kapacita skupiny je omezená na 20 účastníků (včetně průvodce). Akce se uskuteční pouze pokud se bude účastnit minimálně 10 zájemců. V opačném případě se pokusíme nabídnout náhradní termín.

  • Předpokládaná délka akce je 1,5 hodiny.

  • Místo srazu: Právnická fakulta Univerzity Karlovy – nám. Curieových 7, Praha 1-Staré Město.

  • Cena: 190 Kč, 10% sleva pro členy klubu Milovníci architektury.

  • Lektorem komentované procházky je Martin Bělohradský (kontakt: +420 723 414 565), profesionální průvodce a dlouhodobý dobrovolník festivalu Open House Praha. 

Poznámka: Aby se procházka mohla uskutečnit v souladu s aktuálním Usnesením vlády ČR (platném od 12. do 25. října 2020), nahlížet do interiérů budov nebude možné. Děkujeme za pochopení.

Open House Praha
Tel:
nám. Curieových 7, Právnická fakulta, místo srazu
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: