Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
20
října

Te Araroa Trail: Napříč Novým Zélandem

Bali Café

zpět na výpis akcí
 

Te Araroa Trail je jeden z nejnovějších oficiálních dálkových treků na světě.

Datum:20. 10. 20
Čas:18:30 - 20:00
Kategorie: poznání|ostatní, cestování

Vede přes Severní a Jižní ostrov Nového Zélandu- měří celkem 3.000 km, překonává převýšení cca 100.000 v.m., a přejít jej v průměru trvá 120 dní.
Te Araroa je ale velmi známá zejména svou různorodostí a na treky nezvyklou kombinací, která spočívá zejména v poznávání nejen krás místní přírody, ale i novozélandské kultury a historie.

Trasa na Severním ostrově vede skrz novozélandské magické lesy, přes pláže a přímořské brody, ale i farmářskými oblastmi a městy. Na Whanganui river poodhalí maorskou kulturu a ve městech přátelskou náturu místních. Jižní ostrov je naopak divočejší a trail se tu dostává do nádherných novozélandských hor a ukazuje místní přírodu v plné síle.

Sylvie s Matějem z blogu Cestuj se mnou se na Te Araroa vydali v prosinci 2019 a překonali z ní 2.400 km, než je v březnu 2020 zastavila pandemie korona viru. Přesto se vrátili plní nadšení a s chutí podělit se o své zážitky a fotografie, ale také o zkušenosti a praktické informace "jak na TA".

Bali Café
Tel: +420 721 283 281
50.0775475
Praha 2, 12000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: