Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
20
října

Patagonie a Gaučové

Klub cestovatelů

zpět na výpis akcí
 

Patagonie, v současné době populární cíl mnoha cestovatelů, je známá pro svou drsnou, ale nádhernou krajinu.

Datum:20. 10. 20
Cena:95 Kč
Čas:18:30 - 21:00
Kategorie: poznání|ostatní, cestování

Najdeme tu ledovce, vulkány, fjordy, pampy, ale i zelené, neprostupné lesy. Parky Los Glaciares, Torres del Paine a Nahuel Huapi a mnohé další to jen potvrzují. Říká se, že kdo Patagonii jednou pozná, propadne jejími kouzlu nadosmrti a já jsem dnes přesvědčena, že na tomto tvrzení opravdu něco je, protože se tam stále vracím.
Patagonie ale skrývá mnohem více než jenom krásná panoramata. Na jejím území dosud žijí také původní obyvatelé, například slavné indiánské etnikum Mapučové, Lidé Země, bojovný lid, který nebyl nikdy poražen Inky. Jejich míšenci, současní gauchos – slavní argentinští kovbojové, nebo-li „sirotci pampy“ jak se jim přezdívá, žijí na území Patagonie dodnes. Jejich drsný, byť skromný život může být pro mnohé inspirací. Přijďte si poslechnout příběh o Patagonii zase z jiné stránky, ze sedel criollských koní a s maté v ruce.

Klub cestovatelů
Tel: 224 930 390
Masarykovo nábřeží 22
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: