Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
19
října

ZRUŠENO: Premiéra filmu Expedice Lenka & Stand-Up

Rock Café

zpět na výpis akcí
 

Charitativní premiéra filmu Expedice Lenka & cestovatelský stand-up

Datum:19. 10. 20
Cena:213 Kč
Čas:19:00 - 21:30
Kategorie: poznání|ostatní, Benefiční, cestování

V pondělí 19. října nás společně čeká výjimečný večer, a to nejen co se počtu vypitých piv týče. Těšit se můžete na premiéru našeho prvního dokumentárního filmu z charitativní Expedice Lenka, po které bude následovat náš cestovatelský stand-up. Chceme Lenku co nejvíce podpořit, proto jsme se rozhodli, že 100% částky z vybraného vstupného věnujeme na Lenčin transparentní účet. Každý návštěvník tak zakoupením vstupenky podpoří Lenku částkou 200 Kč.

SEDM STÁTŮ, TISÍCE KILOMETRŮ, DESÍTKY PIV, A TO VŠE NA DOBROU VĚC
V lednu a únoru letošního roku jsme podnikli cestu s názvem #ExpediceLenka2020 na podporu desetileté Lenky, která trpí těžkou formou autismu. Vypravili jsme se na východ a projeli sedm států (Slovensko, Ukrajinu, Moldávii, Podněstří, Rumunsko, Srbsko a Chorvatsko) ve staré rezavé Felicii a vybrali na Lenčin transparentní účet téměř 75 000 Kč.
Během naší cesty jsme projeli vražedným městem na Ukrajině, pocítili účinek moldavského vína i policejních složek, vyrazili do českých vesnic v Rumunsku a navštívili rodné místo Lenčiny maminky v Srbsku.
Ochutnali jsme také magické kouzlo hraničních přechodů, které jsou jako bonboniéra. Nikdy nevíš, na jakého celníka narazíš. Ukrajinští se, s cigaretou v ruce a zlatými zuby v puse, smáli rezavému autu, moldavští se šibalsky ptali, jaké pašujeme zbraně a srbští nám s kamenným výrazem udělali prohlídku špinavého prádla i tělesných dutin.
Celou naši pivní cestu jsme se snažili zaznamenávat a nyní nastal čas se o pořízené záběry podělit. Čeká nás premiéra našeho prvního road movie, o jehož střih se postarala Kazmova One Man Show a my už teď máme husí kůži, jak to dopadne. Do filmu se samozřejmě nevejde vše, všechny nejasnosti proto doplníme během našeho netradičního stand-upu.

A kdo tedy Lenka je? Nejlepší bude, když se představí sama.
Jmenuju se Lenka, je mi deset a věřte nevěřte, při porodu jsem dostala deset bodů z deseti. Narodila jsem se zdravá jako řípa!
Po mých druhých narozeninách jsem se začala stahovat do jiného světa. Tahle planeta mě totiž úplně přestala bavit, ta její naplánovanost a očekávání! Nejsem hluchá, ale neslyším, protože nechci slyšet. Nemluvím, protože nechci mluvit. Nejím, protože k tomu není důvod. Je to tak těžký pochopit?
Doktoři mě tehdy zařadili do šuplíku s nápisem: Autismus 2. stupně s mentální retardací. Postupem času jsem po mnohahodinových šílených záchvatech přistoupila na kompromis. Jsem ochotná se zapojit do světa svých rodičů za podmínky, že se oni zapojí do toho mého, a to non-stop.
Když to shrnu, někdo se mi musí prostě věnovat 24 hodin denně, jinak přestávám dodržovat naši dohodu. V posledních šesti letech mám téměř každodenně terapie, které jsou základní podmínkou propojení našich světů. Ráda bych s tím rodičům trochu pomohla...

Rock Café
Tel: 224933947
Národní 20
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: