Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
12
září

Týden Afriky

Kampus Hybernská

zpět na výpis akcí
 

Týden přednášek, workshopů, muziky, promítání a dalšího na téma Afrika.

Začátek:12. 09. 20
Konec:18. 09. 20
Cena:Zdarma
Čas:12:00 - 19:00
Kategorie: poznání|ostatní, workshopy

Festival Týden Afriky v Kampus Hybernska navazuje na loňský Den Afriky. Z jednoho dne se letos program rozšířil na celý týden! Program budeme v následujících dnech upřesňovat.
Pořádá: Centrum afrických studií FF UK a Filozofická fakulta Univerzity Karlovy; vizuál - Mt. Juniper

SOBOTA (12.9.) - 2. ročník Dne Afriky
Akce začíná sobotním programem (12. září) v Kampus Hybernska , který je určený (nejen) pro veřejnost. Můžete se těšit na diskuzi o tropických nemocech, panelovou diskuzi o Přítomnosti Číny v Africe (s Olgou Lomovou, Vilémem Řehákem, Ivou Sojkovou a moderátorkou Fatimou Rahimi), dekolonizační okénko nebo blok ČZU. Součástí akce budou i další aktivity prezentující africkou kulturu nebo stánky s jídlem od neziskové organizace Humanitas Afrika.
V Kampusu se budete letos moct i nechat potetovat na tetovacím benefitu, z něhož peníze poputují na některý z eko projektů Fakulta tropického zemědělství ČZU v Praze.

VŠEDNÍ DNY (14-18.9.)
Všední dny budou vyhrazeny programu pro studující a akademi(č)ky. Čekají na vás 2 překladatelské workshopy postkoloniálních teorií, bloková přednáška o africké historii, politice a kultuře. Na přednáškách participují Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, Pedagogická fakulta UK, Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy, Masarykova univerzitaa Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové.

Dále se můžete těšit na divadelní seminář s africkými herci zprostředkovaný divadelním festivalem Tvůrčí Afrika.
Ve středu se uskuteční konference a panelová diskuse na téma Reprezentace Afriky v imaginaci v zemích bez kolonií (zaměřená především na ČR a Slovensko).

Kampus Hybernská
Tel:
Hybernská 4
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: