Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
03
října

Vyšehradský voříšek 2020

Vyšehradský voříšek

zpět na výpis akcí
 

9. ročník zábavné přehlídky Vyšehradský voříšek opět přinese výstavní kategorie, zábavné soutěže, ukázky práce psích záchranářů a další aktivity.

Datum:03. 10. 20
Cena:Zdarma
Čas:09:00 - 17:00
Kategorie: poznání|fauna a flora, Benefiční

Vyšehradský voříšek je slavnostní den pro psy, jimž se osud obrátil k lepšímu. Vítáni jsou adoptovaní pejsci z útulků, zachránění z množíren, ale i pejsci bez papírů, jejichž páníčci třeba až později zjistili, že skočili na špek. V doprovodných soutěžích se mohou předvést i psi s průkazem původu.

Smyslem zábavné psí přehlídky je propagovat adopci psů z útulků a ukázat, že i voříšci jsou šikovní a dají se vychovat i vycvičit. Akce se přímo účastní psi z několika útulků, kteří jsou právě volní k adopci. Pokud někomu z účastníků volný pejsek padne do oka, mohou spolu rovnou odejít domů.

Vstupné pro návštěvníky a návštěvnice je dobrovolné – výtěžek bude rozdělen mezi zúčastněné útulky: Depozitum Beruška, Čivava v nouzi, Dočasky.cz, Azyl Tylda z.s., Voříškov.cz.

Ve výstavní části programu se předvádějí pejsci se svými páníčky i ti, kteří jsou volní k adopci v útulcích. Z vítězů výstavních kategorií pak vzejde ten, kdo získá titul Nejvoříškovatější voříšek. Doprovodné soutěže zahrnují vtipné disciplíny, z nichž nejoblíbenější je Piškotový slalom. Pejsek musí co nejrychleji přiběhnout ke svému pánovi, ovšem mezi nimi leží pole plné lákavých piškotů. V soutěži Podoba pán a pes si lidé i jejich čtyřnozí parťáci oblékají zábavné kostýmy. Samo publikum hlasuje o Útulkového šviháka.

Doprovodný program nabídne workshopy, ukázky záchrané kynologie, infostánky i prodejní stánky.

Novinkou 9. ročníku Vyšehradského voříška bude Relaxační zóna ZYLKENE, kde si páníčci se svými pejsky mohou oddychnout od festivalového ruchu, natáhnout se do beanbagu či na deku, využít veterinární poradnu nebo vzdělávací koutek Psichologie.cz.


Komu je akce určena?

Majitelům, kteří se chtějí pochlubit, co jejich voříšek umí. Těm, kdo uvažují o pořízení pejska a nejsou si třeba jisti, jestli je pes z útulku správná volba. Dětem, které touží po pejskovi a měly by se dozvědět, co všechno péče o psa obnáší. Všem, kdo mají rádi psy a rádi se na ně přijdou podívat :-)

Majitelé psů, kteří se chtějí zúčastnit přehlídky nebo soutěží, se musejí registrovat. Registrační poplatek činí 300 Kč. 

www.vysehradskyvorisek.cz

fb.me/vysehradsky.vorisek

instagram.com/vysehradskyvorisek

Letní scéna Vyšehrad
Tel:
Praha 2
12000, www.vys
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: