Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
17
září

Češi, Němci a staří Egypťané ve starém Egyptě

Náprstkovo muzeum asijských, afrických a americ...

zpět na výpis akcí
 

Z cyklu diskusí k rekonstrukci Náprstkova muzea

Datum:17. 09. 20
Cena:Zdarma
Čas:18:00 - 20:00
Kategorie: poznání|muzea

Sběratelství egyptských starožitností v českých zemích má tradici sahající až do dob renesančních. V průběhu dlouhého devatenáctého století, které představuje zlatý věk evropské muzejní egyptologie, se o rozšiřování egyptských sbírek v českých zemí zasloužili především jejich německy mluvící obyvatelé. Teprve po roce 1918, resp. 1922 (nezávislost Egyptského království), se iniciativa přesunula na československou diplomacii a české, resp. československé akademické instituce. Příspěvek představí fenomén sběratelství na geograficky a historicky vymezeném souboru předmětů v kontextu společensko-politického vývoje 19. a 20. století a také představí formování jediné reprezentativní sbírky egyptských starožitností v České republice, jež je uchovávána v Náprstkově muzeu.

Náprstkovo muzeum as...
Tel: 224 497 500
Betlémské náměstí 269/1
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: