Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
30
března

Kofein.tech 0x04 "Šmírování pod rouškou…" - online

Paralelní Polis

zpět na výpis akcí
 

Epidemie COVID-19 s sebou přinesla výrazné omezení osobních svobod ze strany vlád, včetně plošného špehování obyvatelstva z důvodu prevence.

Datum:30. 03. 20
Cena:Zdarma
Čas:21:00 - 22:00
Kategorie: poznání|ostatní

Tato omezení jsou samozřejmě pochopitelná a přijímána velkou většinou občanů. No a v této situaci nesmíme přestat s ostražitostí a skepticismem. Vlády díky nouzovému stavu získaly možnost sledování obyvatel na základě údajů od mobilních operátorů a bank. Špehování obyvatelstva ze strany státu pod záminkou ohrožení není v historii ničím novým. Už jen demonstrace této moci nám dává důvod zamyslet se nad možnostmi jak se bránit. Právě proto přicházíme se speciálním, živě vysílaným dílem Kofeinu, ve které se podíváme na historické paralely špehování obyvatel, dnešní stav a možnosti jak se zachovat soukromí. High time for cryptoanarchy!

Těšíme se na vás na streamovacích kanálech Paralelní Polis a následně tradičně ve vašich podcastových aplikacích.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: