Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
23
března

Sametová revoluce – Říká se jí sametová @online

Národní muzeum

zpět na výpis akcí
 

Výstava představující události druhé poloviny 80. let minulého století, samotnou sametovou revoluci a období do voleb v červnu 1990.

Začátek:23. 03. 20
Konec:30. 04. 20
Cena:Zdarma
Čas:09:00 - 23:59
Kategorie: poznání|muzea

Výstava „Říká se jí sametová“ se zaměřuje na některá pro tehdejší společnost důležitá témata v období před sametovou revolucí, jakými byly např. vyprázdněnost politiky, ekologie, náboženská obroda anebo proměny kultury. Jádro výstavy pak ukazuje období sametové revoluce, které je založeno zejména na originálních transparentech této doby, které má Národní muzeum ve sbírce. Vývoj v prvních šesti měsících roku 1990 ukáže neuvěřitelně dynamickou dobu, kdy se stát a společnost proměňovaly rychlým tempem.

Národní muzeum vám online otevírá své výstavy, které jsou v tuto chvíli uzavřeny důsledkem preventivních opatření proti šíření koronaviru. První dvě výstavy nesou název Sametová revoluce – Říká se jí sametová a Labyrint informací a ráj tisku. Obě výstavy se nacházejí v Historické budově Národního muzea. Postupně vám však představíme i další výstavní projekty z našich objektů.

Výstavou vás provede nejprve video s jejím kurátorem a v rámci využívané platformy budete mít možnost si prohlédnout fotografie, dokumenty, sbírkové předměty i audiovizuální materiály spojené s každou výstavou. Průměrná doba prohlídky je zhruba dvacet minut a po celou dobu vás bude provázet hlas českého režiséra, moderátora a cestovatele Petra Horkého.

Online výstavy jsou kvůli vysokému rozlišení optimalizovány pro stolní počítač nebo notebook. Na mobilních platformách je nelze prohlížet. Nejlépe fungují na prohlížeči Chrome, v nastavení je třeba mít povolen JavaScript. Součástí stahovaného obsahu jsou videa, obrázky a audiokomentář, na pomalejším připojení se výstavy načtou přibližně za minutu.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: