Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

NE/NORMÁLNÍ - muzikál

Menu
náš tip
26.01. do 26.01.
19:00 - 21:00
art4rent - Divadlo Na Prádle
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
NE/NORMÁLNÍ - muzikál

Projekt, který vám otevře oči! Nejsilnější rodinný příběh posledních let, který se objevil na divadelních prknech! Česká premiéra světového muzikálu!

 
Cena: od 270 Kč
 
Divadlo Na Prádle
Besední 3
11800, Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

Broadwayský muzikálový hit ověnčený Pulitzerovou cenou za drama a třemi cenami Tony míří do Prahy. Muzikál NE/NORMÁLNÍ (orig. NEXT TO NORMAL) uvede v české premiéře spolek art4rent, z. s. v Divadle Na Prádle. Autory muzikálu jsou renomovaní tvůrci Brian Yorkey (libreto) a Tom Kitt (hudba).

 

OBSAZENÍ:
Diana (matka): Daniela Šinkorová
Dan (otec): Zbyněk Fric
Gabe (syn): Štěpán Komárek
Natalie (dcera): Kateřina Herčíková
Henry (spolužák Natalie): Štěpán Klouček
Doktor Madden, doktor Fine: Tomáš Vaněk


Příběh obyčejné rodiny z předměstí, která řeší běžné problémy jako každá jiná, přesto nejsou jejich životy tak úplně normální. Jde o jeden z nejsilnějších rodinných příběhů, který se kdy objevil na divadelních prknech o boji matky s duševními chorobami a důsledcích, které doléhají na její rodinu.

"Muzikál NE/NORMÁLNÍ prezentuje příběh rodiny srdcem, s láskou a soucitem. Diváci tak mají monžost hluboce se ponořit do mysli každé postavy. Většina příběhu je vyprávěna skrze písně a hrát budeme samozřejmě s živou kapelou. Melodie se často prolínají, přelévají v emotivních scénách, kdy se divákova pozornost přesouvá sem a tam v simultánních situacích, odehrávajících se mezi reálným světem a Dianinými fantaziemi. Přes svůj dramatický nádech nabízí hra spoustu odlehčených momentů, tak jako ve skutečném životě", říká herec a umělecký šéf spolku Tomáš Vaněk.

 

Mimo kulturní rovinu proběhne po dobu uvádění muzikálu i tolerantní osvětová kampaň s názvem #jsemnenormalni!? k nemoci zvané bipolární porucha i celé problematice duševních onemocnění, jež jsou hlavním tématem muzikálu. Na pozadí muzikálu se snaží spolek art4rent rozšířit povědomí o závažné nemoci a odhalit široké veřejnosti fakt, že život s psychickou poruchou se může týkat každého z nás. Jak uvedl autor Brian Yorkey pro magazín bphobe, cílem muzikálu a jedním z důvodů jeho vzniku byla snaha upozornit na stigma spjatosti s duševními nemocemi. Právě iracionální snaha nějakým způsobem "naplnit standard" a být "normální" může být ve skutečnosti mnohem destruktivnější, než sama nemoc. Mezi známými osobnostmi v České republice, které trpěli právě bipolární poruchou a často o ní veřejně mluvili byli například Miloš Kopecký, Petr Muk nebo Karel Svoboda. Kampaň ve spolupráci s Národním ústavem duševního zdraví a dalšími organizacemi si klade za cíl rozšířit povědomí o duševním onemocnění a poukázat na důležitost péče o duševní zdraví, tolerance i prevence.

 

Od své premiéry na Brodwayi a následné tour po USA byl muzikál uveden napříč celým světem, např. v Kanadě, Australii, Holandsku, Argentině, Brazilii, Peru, Korei, Israeli, Skandinávie, Německu, Rakousku, Belgii, Španělsku. A nyní bude mít premiéru i u nás.

Vstupenky na představení k zakoupení zde

Tvůrčí tým:
Český překlad: Zuzana Čtveráčková
Režie: Martin Vokoun
Scéna a kostýmy: Aleš Valášek
Hudební a pěvecké nastudování: Kristina Brachtlová
Choreografie: Kateřina Viktorka Steinerová
Dramaturgie: Ondřej Doubrava
Produkce: Michaela Jankulárová, Petra Srbová, Martin Srba
Producent: Markéta Schröcková, Tomáš Vaněk

Uvádí art4rent, z. s. a Divadlo Na Prádle ve spolupráci s MTI Europe.

 
www.nenormalnimuzikal.cz
www.facebook.com/nenormalnimuzikal/
https://www.instagram.com/nenormalnimuzikal/

Zpět na homepage