Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Crème de la Crème – Nejlepší italská zmrzlina v Praze

Das Filmfest Praha 2019

Menu
náš tip
16.10. do 22.10.
18:00 - 23:00
Kino Lucerna
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Das Filmfest Praha 2019

Festival německy mluvených filmů Das Filmfest již 14 let přináší českým filmovým fanouškům ty nejzajímavější počiny německy mluvené filmové produkce.

 
Cena: od 120 Kč
 
Kino Lucerna
Vodičkova 704/36
110 00, Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

Představuje snímky, které by si jinak cestu do zdejších kin hledaly velice těžko. Pečlivě sestavený program nabízí aktuální divácky úspěšné i kritikou ceněné snímky, artové filmy, celovečerní debuty nadějných mladých režisérů či dokumenty zkoumající závažná témata. Každý rok se dramaturgie ohlédne i do minulosti a představí retrospektivní sekci věnující se konkrétnímu heci či tématu.

Přehlídku tradičně spolupořádají Goethe-Institut, Rakouské kulturní fórum v Praze a Švýcarské velvyslanectví v České republice.

DAS FILMFEST chystá ve svém 14. ročníku zatím nejbohatší program ve své historii – uvede osm programových sekcí. Kromě tradiční DAS FILMFEST SPEZIAL, která představí ty nejzajímavější, cenami ověnčené i divácky úspěšné snímky, dokumentární DIE DOKU, krátkometrážních SHORTS a dětské BIO JUNIOR, se mohou diváci těšit i na pečlivě sestavené tematické sekce. TENKRÁT NA VÝCHODĚ (ES WAR EINMAL IM OSTEN) nabídne u příležitosti 30 let od pádu Berlínské zdi celou řadu filmů, které na osobních příbězích zprostředkují události a náladu té doby. REBELLION & REVOLTE se zaměřuje na rebelující – a často výstřední – hrdiny, kteří se bouří proti společnosti, proti autoritám, konformitě či pravidlům. Na ty, kteří vzdorují nátlaku a útlaku, i na ty, kteří se jen nebojí jít proti proudu. Letošní program vzdá také hold dvěma kulturním ikonám. Švýcarský filmový a divadelní herec Bruno Ganz patřil k nejvýznamnějším německy mluvícím hercům současnosti. Nejvíce se proslavil rolí Adolfa Hitlera ve filmu Pád Třetí říše a právě tento snímek, stejně jako kultovní film Wima Wenderse Nebe nad Berlínem budou k vidění v rámci retrospektivní sekce RETROSPEKTIVE: BRUNO GANZ. Druhou osobností, které letošní program skládá poctu, je německý spisovatel, na jehož dobrodružných románech z divokého západu vyrostlo několik generací. Sekce KULT KARL MAY uvede čtyři snímky včetně u nás zcela neznámé loutkové adaptace Stopa vede ke Stříbrnému jezeru.


Zpět na homepage