Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Crème de la Crème – Nejlepší italská zmrzlina v Praze

Daniel Pitín: /Papírová věž

Menu
náš tip
26.09. do 05.01.
10:00 - 18:00
Galerie Rudolfinum
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Daniel Pitín: /Papírová věž

Malíř Daniel Pitín je ve své generaci vůdčí osobností. Podařilo se mu uchopit ve svém díle svíravou nejistotu předrevoluční minulosti.

 
Cena: Zdarma
 
Galerie Rudolfinum
Alšovo nábřeží 79/12
11000, Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

Český umělec Daniel Pitín (1977) je ve své generaci vůdčí osobností. Podařilo se mu uchopit v bohatě strukturovaném malířském díle svíravou nejistotu předrevoluční minulosti, která ho osobně sice už minula, nicméně ji dokázal přenést do současnosti a pojmenovat v bohaté tematické škále dystopických scén. Díky mimořádnému malířskému talentu je jeho dílo plné svůdných náznaků, lákavých zdánlivou snadností je uchopit. To je ovšem past vedoucí posléze do hlubin podivného šera světů za obrazy, temných hrozeb a nevyslovených nebezpečí. Nejasná melancholie změti útržků teatrálních scén, filmových postupů vzbuzujících napětí, budování labyrintů kašírované reality paralelních světů, náznaků destruované, v prostoru ztracené architektury, podivně konajících zaujatých postav v prázdnu trosek, to vše jsou témata, z nichž skládá svůj bohatý a znepokojivý obrazový svět. Výstava zahrne průřez jeho malířskou tvorbou s důrazem na novější práce, stejně jako několik filmů, které akcentují některé aspekty jeho malířské tvorby a zároveň tvoří průhled do jeho inspiračních zdrojů.


Zpět na homepage