Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Crème de la Crème – Nejlepší italská zmrzlina v Praze

Abhilash Ningappa: Letní trénink pro všechny taneční nadšence!

Menu
náš tip
20.08. do 20.08.
19:00 - 20:30
Studio Alta
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Abhilash Ningappa: Letní trénink pro všechny taneční nadšence!

Přijďte si zatančit, protáhnout se, zaimprovizovat, vybláznit, zaskotačit a sdílet radost z pohybu!

 
Cena: 170 Kč
 
Studio Alta
U Výstaviště 21
17000, Praha 7
Vizitka pořadatele 
 

Workshop je zaměřený převážně na improvizaci a několik fundamentálních principů: dech, rychlost a energie. Budeme zkoumat centrum svého těla, jeho sílu a funkci v rámci tělesné struktury prostřednictvím prvků kalaripayattu a dalších bojových umění.  Dále budeme zkoumat způsoby propojení s prostorem a lidmi kolem a rozvíjet improvizační cvičení.

Budeme zkoumat různé situace – konfrontaci, akceptaci, a především reakci. Improvizace se používá na vytvoření „incidentů“ a zkoumání reakcí – někdy tělo instinktivně reaguje a mysl jej následuje, někdy je to opačně a mysl se rozhoduje vědomě. V rámci tohoto workshopu se budeme snažit otevírat různé smysly, provokovat a vytvářet nové incidenty, zapojovat prostor a identifikovat v něm nové informace, které můžeme dále zpracovat ve svém pohybovém výzkumu.

Můžeme reagovat, a přitom se různými způsoby oprošťovat od mysli, sledovat reakce těla a znovu zkoumat prožité situace v jiné perspektivě. „Nové“ je pouze kombinací různých vzpomínek v jiném časoprostorovém rámci, který se neustále mění. Je důležité uvolnit přirozené pocity, aby mohly ovlivňovat naše rozhodnutí a pohyb. Budeme proplouvat z incidentu do incidentu, identifikovat „přítomné“ a „absentující“ v časoprostoru a pozorovat, jak tělo a mysl procházejí různými emočními stavy, zatímco jsou aktivně zapojené do procesu improvizace.

Abhilash Ningappa se narodil v Indii a působí po celém světě jako performer, učitel a choreograf. Je uměleckým ředitelem Play Practice Artists Residency v Bangalore (www.playpractice.in), kde vede několik programů pro profesionální tanečníky a choreografy. Studoval na SAED v Salcburku a APASS v Belgii. Praktikuje jógu a učí bojová umění, konkrétně karate a kalaripayattu.

​Abhilash pracuje či pracoval se skupinami La Caldera (Španělsko), Compagnie Thor – Thierry Smits (Brusel), Nunart (Španělsko), Dance Perfect (Praha), Royal Conservatoire Antwerp (Antverpy), I-dance (Hong Kong), Ibiza and Freiburg Contact Festival (Španělsko). Učil take v Marameo a Dock 11 (Berlín), Dansehotel (Malaga), PARTS Residency (Brusel a Indie), Love-in (Kanada), D.ID – DanceIdentity (Rakousko), Danskias (Vídeň), APDI (Irsko), Hofstra University (New York) a Brown University (Providence). Spolupracoval s choreografy jako Constanza Macras, Katie Ducks, Tania Carvalho a Rex levitates Dance Company, Willie Dorner, Reinhild Hoffman, Ka Fai a Nuni Lazaga.

Abhilash získal ocenění Pecda Award for Choreography za inscenaci „Architect of self destruction”.


Ceny: 170 Kč/ 1 lekce, 300 Kč / 2 lekce, 400 Kč / 3 lekce

Maximální kapacita je 20, platba je možná pouze na místě, rezervace předem mají přednost.

Kontakt (dotazy, rezervace): Lucie Fabišiková (lucie@altart.cz, 604 505 969)
 


Zpět na homepage