Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Crème de la Crème – Nejlepší italská zmrzlina v Praze

Nebe nad Lucernou | Otvíráme Střechu Lucerny

Menu
náš tip
15.09. do 15.09.
15:00 - 21:30
Střecha Lucerny
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Nebe nad Lucernou | Otvíráme Střechu Lucerny

Skoro pět let práce a tisíce hodin mnoha lidí jsme věnovali tomu, abychom vás konečně mohli pozvat na Střechu Lucerny.  

 
Cena: 100 Kč
 
Střecha Lucerny
Štěpánská 61
11000, Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

Na patnácti původně nádražních válcích si budete moci prohlédnout výstavu o rodině Havlových (dědeček Vácslav Havel, synové Miloš a Václav Maria), o budování Lucerny i o její bohaté historii, kterou protínají jména jako Louis Armstrong nebo Josephine Baker.

Kromě toho se Střecha Lucerny promění v otevřenou zahradu složenou z pěti částí: jedlá, hmyzí, ptačí, léčivá a party. Cílem je ukázat návštěvníkovi, že stačí jedno malé gesto k tomu, abychom vytvořili lepší podmínky pro život ve městě pro hmyz, ptáky i pro sami sebe. O návrh se postaral ateliér krajinářské architektury M² krajinářská architektura pod vedením Martiny Imramovské a realizaci zabezpečila firma Zahradní Architektura Kurz v čele s významným odborníkem na zelené střechy Alešem Kurzem.

Součástí programu bude cyklus přednášek a workshopů v dramaturgii projektu Hænke. Cílem těchto pravidelných setkání je zvýšit povědomí veřejnosti o klíčových aspektech spojených s budoucností života ve městě a hledat odpovědi na to, jaké funkce by v nich měla plnit příroda a rostliny.

Přijďte si přivonět k citrusovníkům, fíkovníkům, podívat se jak rostou olivy nebo granátová jablka. Členové týmu Hænke pro vás připravili vždy v pondělí v 18 h cyklus debat na téma zelené město.


 


Zpět na homepage