Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Crème de la Crème – Nejlepší italská zmrzlina v Praze

Tomáš Klus - Klusymfonie

Menu
náš tip
04.12. do 04.12.
19:30 - 23:30
O2 universum
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Tomáš Klus - Klusymfonie

Tomáš Klus s Cílovou skupinou a Janáčkovou filharmonií Ostrava natáčejí album Klusymfony a chystají společné turné

 
Cena: od 600 Kč
 
O2 universum
Českomoravská 2345/17
190 00, Praha 9
Vizitka pořadatele 
 

Úspěšná spolupráce Tomáše Kluse, Cílové skupiny a Janáčkovy filharmonie Ostrava, která začala v únoru loňského roku koncertem v Dolní oblasti Vítkovice, pokračuje. Právě vzniká první společné album Klusymfony s písněmi Tomáše Kluse v aranžích pro symfonický orchestr. Album se zatím natáčelo od 12. do 15. května a v prodeji se objeví v průběhu listopadu zároveň se s připravovaným turné KLUSYMFONY. Čekání na novou desku i její live koncertní verzi příznivcům Tomáše Kluse a filharmoniků zpříjemní klip k jedné z písní, který vznikl během nahrávání desky a bude v dohledné době zveřejněn. První koncert turné KLUSYMFONY je na programu 26. 11. opět v multifunkční aule Gong v Dolní oblasti Vítkovice, následují Brno, Bratislava, Pardubice a závěr celého turné proběhne v pražském O2 universum 4. 12. 2019. Prodej na pražský koncert startuje 10. 6. 2019 v 15:00. 

Autorem nevšedních aranží písní na albu Klusymfony, včetně dosud nikdy nehraných úprav novinek z alba SPOLU, je člen Cílové skupiny, skladatel a baskytarista Jan Lstibůrek. Postaral se také o aranže na první společný koncert s Janáčkovou filharmonií Ostrava a tehdy poznamenal: „Absolutní volnost, kterou jsem pro tvorbu symfonických aranží od Tomáše dostal je skvělá a zároveň zavazující. Snažili jsme se na skladby podívat novou optikou. Ne jenom připsat další nástroje, ale většinu písní nově vystavět tak, jako kdyby přímo pro setkání Cílové skupiny s Janáčkovou filharmonií vznikala.” 

Ostravské symfoniky během nahrávání alba Klusymfony dirigoval Jan Kučera, hudební režii měl Petr Gablas, mistrem zvuku byl Jiří Topol Novotný. Vizuál a grafiku turné KLUSYMFONY zpracovali Šimon Kuba a Dana Ledl (Myokard). Janáčkova filharmonie Ostrava, jejímž ředitelem je Jan Žemla, má na svém hudebním kontě také další zdařilé crossoverové projekty se zpěvačkami, zpěváky a skupinami napříč žánry. Koncertovala například s Jaromírem Nohavicou, Danem Bártou, Ivou Bittovou, Čechomorem, Vojtěchem Dykem a B-Side Bandem či Ewou Farnou.


Zpět na homepage