Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Crème de la Crème – Nejlepší italská zmrzlina v Praze

Jeden svět 2019

Menu
náš tip
06.03. do 17.03.
15:00 - 23:00
Člověk v tísni
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Jeden svět 2019

­Identita, jistota, bezpečí. Dokumentární festival Jeden svět v roce 2019 hledá, co nás spojuje.

Člověk v tísni
Šafaříkova 24
Praha 2
Vizitka pořadatele 
 

Kdo jsem a kam patřím? Odpovědi na tyto otázky jsou v době politických krizí, rozdělené společnosti a na prahu nevratné klimatické změny stále složitější. O to více potřebujeme najít vlastní identitu, která nám dává pocit jistoty a bezpečí. Jak chápat sama sebe, odlišit se od ostatních a nevytvořit přitom ve společnosti hlubokou propast? Po tom bude pátrat letošní 21. ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět, který se koná od 6. do 17. března v Praze a poté v dalších 35 městech po celé České republice.
 
Motto Bezpečná blízkost odkazuje na stav, kdy si lidé ve společnosti, ač je každý jiný, dokáží porozumět a naslouchat. „Nenávistné šermování s identitou se stalo zbraní v rukou některých médií a politiků, kteří se snaží poštvat jednu skupinu proti druhé. Vzniká tak propast – my versus oni. Chceme zjistit, co nás od sebe navzájem odlišuje; najít to, co nás spojuje a skrze co si můžeme být bezpečně blízko,“ říká ředitel Jednoho světa Ondřej Kamenický.


Zpět na homepage