Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Marie Lukáčová: Magie v době konjunktury

Menu
náš tip
14.02. do 07.04.
13:00 - 20:00
MeetFactory
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Marie Lukáčová: Magie v době konjunktury

Magie v době konjunktury navazuje na předchozí angažované umělecké projekty a aktivistickou činnost Marie Lukáčové.

 
Cena: Zdarma
 
MeetFactory
Ke Sklárně 15
150 00, Praha 5
Vizitka pořadatele 
 

Magie v době konjunktury navazuje na předchozí angažované umělecké projekty a aktivistickou činnost Marie Lukáčové. Ještě během studií zpracovávala (často ve spolupráci s umělcem Jakubem Ročkem) témata blížící se apokalypsy způsobené palčivými krizemi dnešní doby: geopolitickou situací, hyperkapitalismem, ekologickou hrozbou anebo nadvládou machistického „silnějšího pohlaví“. Její videa, která často propojuje s komiksovou kresbou a 3D animací, se většinou pohybují v kulisách dystopických světů a připomínají post-surrealistické vizuální koláže.

Marie Lukáčová vidí chyby v systému a ty jí nedají spát. Zpracovává je v příběhových liniích svých děl, kde svou frustraci a naštvání filtruje s osobitě drzým humorem a mladistvou urputností. Chyby v systému se projevují také formálně: v deformovaném obrazu, rušivých šumech a ostrých střizích. V poslední době se v její tvorbě stále více dostává do popředí hudba: z pouhého podkresu se stává hlavním hybatelem děje, z autorských dialogů se stávají autorské songy. Marie postupně dochází k rapovému projevu a s pomocí hudebních producentů nachází svůj vlastní beat. Její texty získávají podobu protest songů. Nejsilněji byl doposud její hlas slyšet v souvislosti s ostrou kritikou heteronormativního nastavení současné společnosti a genderové nerovnosti nejenom v prostředí českých uměleckých škol.


Zpět na homepage