Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Crème de la Crème – Nejlepší italská zmrzlina v Praze

Nature - Future: Rostliny budoucnosti

Menu
náš tip
08.02. do 12.04.
10:00 - 18:00
Galerie Věda a umění Akademie věd ČR
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Nature - Future: Rostliny budoucnosti

V Galerii Věda a umění AV ČR začíná nová výstava představující úsilí vědců o zajištění dostatku potravin Nature – Future: Rostliny budoucnosti.

 
Cena: Zdarma
 
Galerie Věda a umění AV ČR
Národní 1009/3
11000, Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

 

V Galerii Věda a umění se u symbolického laboratorního stolu setkávají mezinárodně uznávaný rostlinný genetik, prof. Jaroslav Doležel, CSc., díky jehož metodě byl nedávno rozluštěn genom pšenice; ruský botanik a genetik N. I. Vavilov, který založil jednu z prvních významných genových bank a za svojí vědu položil život; a známý švýcarský fotograf Mario del Curto, který se vydal po stopách Vavilovova odkazu, aby zdokumentoval pohnuté osudy výzkumných stanic i jejich zaměstnanců.

Výstava prostřednictvím velkoformátových snímků uznávaného švýcarského fotografa Maria del Curta seznámí návštěvníky s prací a odkazem ruského botanika N. I. Vavilova, který se zasloužil o záchranu genového bohatství důležitých plodin. Současně ukáže, jak přispěli čeští vědci k odhalení tajemství dědičné informace některých významných zemědělských plodin.

Výstava je přístupná zdarma a nabízí bohatý doprovodný program v podobě interaktivních sobotních workshopů a aktivit pro celou rodinu, tematických komentovaných prohlídek či přednášek předních odborníků pro širokou veřejnost. Návštěvníci si budou moci přímo na výstavě vyzkoušet rozluštit genetický kód pomocí knižního modelu nebo si prohlédnout skutečné předchůdkyně pšenice a variabilitu semen uchovávaných v české Genové bance. Nebudou chybět ani živé ukázky rostlin.


Zpět na homepage