Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Toulky Amerikou - autorské čtení

Menu
náš tip
20.02. do 20.02.
18:00 - 19:30
Městská knihovna v Praze
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Toulky Amerikou - autorské čtení

Autorské čtení z knihy Karla Sedláčka Toulky Amerikou s následnou diskuzí.

Městská knihovna v Praze
Ruská 1455/192
10000, Praha 10
Vizitka pořadatele 
 

Karel Sedláček se stal v roce 1960 nejmladším hlasatelem Československého rozhlasu.
Promoval na Fakultě sociálních věd UK v Praze. V plzeňském rozhlasovém studiu pracoval do konce roku 1968. Po roce 1989 působil jako šéfredaktor nakladatelství Melantrich a byl redaktorem a hlasatelem Rádia Svobodná Evropa až do ukončení vysílání české redakce v roce 2002. Je autorem knih na vědeckotechnická témata, historii unikátní rozhlasové stanice očima pamětníků i archivních dokumentů shrnul pak v knize Volá Svobodná Evropa (Praha 1993).
Dále mimo jiné napsal publikaci Vzpomínky na Plzeň – Čas lámání chleba a charakterů (Praha 2011)- o srpnových událostech roku 1968 v Plzni. Karel Sedláček navštívil Spojené státy celkem pětadvacetkrát. Toulal se velkými městy i pustými pouštěmi, podzemními jeskyněmi a vysokohorskými masivy, obdivoval umělecké galerie i muzikály, nechal se ohromovat nádhernými konstrukcemi mostů a přehrad i architekturou mrakodrapů, se zatajeným dechem se procházel laserovými laboratořemi a po vojenských základnách.


Zpět na homepage